RABARBERU UN AVEŅU TARTES AR MERINGU

Prasa meistarību
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

MĪKLAI

  • 200 g miltu
  • 35 g cukura
  • 90 g auksta sviesta
  • 2 ēdamkarotes auksta ūdens

 

PILDĪJUMAM

  • 200 g rabarberu, var būt arī saldēti
  • 100 g cukura
  • ¼ vaniļas pāksts
  • 40 g aveņu, var būt arī saldētas
  • ½ tējkarotes kukurūzas cietes
  • ½ tējkarotes miltu
  • 35 g auksta sviesta

 

MERINGAM

  • 1 olas baltums
  • 75 g cukura
  • 30 g ūdens

Pagatavošana

12 tartītēm

  1. Gatavo pildījumu. Rabarberus, avenes un cukuru liek katliņā un karsē uz vidējas uguns, pievieno izkasītas sēkliņas no vaniļas pāksts. Rabarberiem jākļūst mīkstiem. Pēc tam visu sablendē viendabīgā masā.
  2. Sajauc kukurūzas cieti un miltus ar ūdeni, ko maisot pievieno rabarberu masai. Maisot ļauj tai mazliet paburbuļot. Pildījumu liek bļodiņā un iemaisa sviestu. Rabarberu un aveņu pildījumu atdzesē, ik pa laikam apmaisot.
  3. Gatavo mīklu. Miltus, cukuru un sviestu liek virtuves kombaina traukā un maisa vai arī aši ar rokām sadrupina drumstalainu masu. Pa vienai ēdamkarotei pievieno ūdeni, līdz iegūst viendabīgu mīklu. Pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  4. Ietauko mafinu pannu ar sviestu. Viegli apkaisa galda virsmu ar miltiem, un izrullē apmēram 3–4 mm biezu mīklu. Ņem glāzi 7–8 cm/dm un izspiež aplīšus. Tos liek mafinu formā un piespiež maliņas uz augšu, veidojot tartes formu. Liek ledusskapī vismaz uz 15 minūtēm.
  5. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 ºC temperatūrai. Cep 20–25 minūtes, līdz tās ir ieguvušas zeltaini brūnu nokrāsu. Atdzesē.
  6. Tartēs pilda rabarberu un aveņu biezeni.
  7. Gatavo merginu. Katliņā ielej ūdeni un cukuru, ko uzkarsē līdz 116 ºC temperatūrai. Kad ir sasniegta 112 ºC temperatūra, sāk putot olu baltumu. Turpinot putot, lēnām tam pievieno sakarsēto ūdeni ar cukuru. Puto, līdz masa ir mazliet padzisusi un vijīgi stingra. Meringu liek vai uzspiež uz tartītēm un apdedzina ar degli.

Komentāri:

Jūsu komentārs: