RABARBERU SIERA KŪKA

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
12 personām

Sastāvdaļas

PAMATNEI

  • 250 g cepumu
  • 110 g kausēta sviesta
  • 70 g cukura

RABARBERU BIEZENIM

  • 700 g sagrieztu rabarberu
  • 200 ml ūdens
  • 4 ēdamkarotes cukura

PILDĪJUMAM

  • 900 g krēmsiera
  • 200 g cukura
  • 50 g brūnā cukura
  • 3 olas
  • 80 g saldā krējuma
  • 500 g rabarberu biezeņa

2 plāksnes želatīna

Pagatavošana

  1. Pagatavo rabarberu biezeni. Katliņā liek sagrieztus rabarberus, cukuru un ūdeni, visu vāra, līdz rabarberi kļuvuši mīksti. Masu sablendē.
  2. Krāsni sakarsē līdz 175 ºC temperatūrai. No cepamā papīra izgriež kvadrātu, liek uz kūkas formas (24 cm) apakšējās daļas, tikai tad pieliek formas maliņas, nospriegojot un piestiprinot cepamo papīru.
  3. Sablendē cepumus līdz viendabīgai masai, pievieno cukuru un visu kārtīgi samaisa, tad pievieno izkausētu sviestu. Visu maisa, līdz veidojas viendabīga masa. To uzmanīgi liek kūkas formā, noklājot gan formas apakšējo daļu, gan sānu maliņas. Gatavo formu liek iepriekš uzkarsētā krāsnī uz 8 minūtēm, līdz masa ir zeltaini brūna un sacietējusi. Krāsns temperatūru pazemina līdz 165 ºC temperatūrai.
  4. Pagatavo pildījumu. Krēmsieru kuļ kopā ar gaišo un brūno cukuru, līdz tas ir mīksts un viendabīgs. Pievieno olas rabarberu biezeni un saldo krējumu, kuļ, līdz masa viendabīga.
  5. Krēmsiera masu pilda cepumu garoziņā, virspusē to izlīdzina. Kūkas formu liek krāsnī, krāsns apakšā novieto krāsns pannu, kas piepildīta ar verdošu ūdeni, lai siera masa tvaicētos un nepiedegtu. Cep 165 ºC temperatūrā 60 minūtes.
  6. Kūka gatava, kad virsma zeltaini brūna un masa daļēji sastingusi, bet vēl nedaudz ļodzīga vidū. Krāsni izslēdz, un kūku atstāj tajā atdzist aptuveni 1 stundu. Ņem ārā no krāsns, atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  7. Želatīna plāksnes mērcē aukstā ūdenī 2 minūtes. Atlikušo rabarberu biezeni nedaudz uzsilda, tad tajā iemaisa želatīna plāksnes. Kad masa istabas temperatūrā nedaudz atdzisusi, to lej virsū uz rabarberu siera kūkas. Liek ledusskapī uz pāris stundām. Rotā ar rabarberu miziņām.

Komentāri:

Jūsu komentārs: