PUSDIENU BURITO AR LAIMA MĒRCI

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Burito ir Meksikā iecienīts ielu ēdiens, kas pārņēmis arī visu pasauli. Kādēļ? Tas ir veids, kā vienkārši un ātri pagatavot maltīti no kvalitatīvām un veselīgām sastāvdaļām, pārlieku necepot un nesautējot. Daudz svaiguma un sātas ērtā tortiljas paciņā.

 

Sastāvdaļas

  • 4 paliela izmēra tortiljas
  • 300 g pagatavotas vistas filejas
  • 150 g konservētu sarkano pupiņu
  • 150 g rīvēta Čedaras siera
  • 100 g konservētas kukurūzas
  • 2 saujas smalki sagriezta ledus salāta lapu
  • + eļļa sastāvdaļu apcepšanai

BURITO MĒRCEI

  • 5 ēdamkarotes majonēzes
  • 5 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 5 ēdamkarotes svaigi spiestas laima sulas
  • tējkarote karija pulvera
  • 2 ēdamkarotes smalki sakapātu pētersīļu

Pagatavošana

  1. Uz pannas sakarsētā eļļā apcep nedaudz sasmalcinātu vistas fileju, pievieno sarkanās pupiņas un konservēto kukurūzu un gatavo apmēram 5 minūtes, līdz visas sastāvdaļas sajaukušās un viegli apbrūninātas.
  2. Bļodiņā kārtīgi sajauc visas burito mērces sastāvdaļas.
  3. Sakārto burito. Uz tortiljas liek nelielu kaudzīti ar apceptajām sastāvdaļām, uz tās lej pagatavoto mērci, visu pārber ar smalki sagrieztām ledus salāta lapām un sarīvētu Čedaras sieru.
  4. Ap pildījumu aploka divas pretējās tortiljas malas, tad to sarullē tādā kā nelielā paciņā no vienas puses uz otru.
  5. Burito liek uz vidēji karstas pannas un, nedaudz apbrūninot, apsilda no visām pusēm.