Portobello karbonādes

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 4 vidēja izmēra portobello sēnes
  • 2 ēdamkarotes sāls
  • 4 ēdamkarotes miltu
  • 4 ēdamkarotes turku zirņu miltu
  • 150 ml ūdens
  • šķipsna melno piparu
  • šķipsna melnā sāls
  • eļļa cepšanai
  • 500 g jauno kartupeļu
  • bunte diļļu pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Sēnēm nogriež kātiņu un nogriež vai izkasa sporas. Apbārsta ar sāli un atstāj sasuloties uz pāris stundām.
  2. Sēnes kārtīgi noskalo aukstā ūdenī un nosusina uz papīra dvieļiem.
  3. Sajauc zirņu miltus ar pipariem, ūdeni un melno sāli. Sēnes apviļā miltos, tad zirņu mīklā un cep karstā eļļā no abām pusēm.
  4. Novāra kartupeļus sālsūdenī.
  5. Pasniedz ar vārītiem jaunajiem kartupelīšiem un dillēm.