Saulainais zelta rudens pelnījis sulīgu un saulainu desertu, tāpēc šoreiz Electrolux tvaika cepeškrāsnī top polentas kūka ar apelsīniem. Kraukšķīga un zeltaina ārpusē, sulīga un mīksta vidū.
Sastāvdaļas
150 g sviesta
150 g cukura
miziņa no ⅕ apelsīna
2 olas
175 g mandeļu miltu
70 g polentas
1 tējkarote cepamā pulvera
⅓ tējkarotes malta kardamona
šķipsna sāls
2 ēdamkarotes apelsīnu ievārījuma
Glazūrai:
50 g pūdercukura
1 ēdamkarote citrona sulas
Pagatavošana
Lielā bļodā liek sviestu istabas temperatūrā, pievieno cukuru un ar mikseri kārtīgi saputo, līdz masa kļūst gaišāka un cukurs gandrīz izkusis.
Pa vienai pievieno olas, pēc katras masu kārtīgi saputojot.
Pievieno mandeļu miltus, polentu, apelsīna miziņas, kardamonu, sāli un cepamo pulveri. Visu samaisa viendabīgā masā.
Pēdējo pievieno apelsīnu marmelādi, to viegli iecilājot un atstājot līdz galam neizmaisītu.
Mīklu liek ar cepamo papīru izklātā cepamajā formā un cep līdz 170 ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī 45 minūtes.
Tikmēr pagatavo glazūru. Mazā bļodiņā sajauc pūdercukuru ar citronu sulu.
Kad kūka gatava, atdzesē to, izņem no formas un aplej ar glazūru.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: