Polentas un apelsīnu kūka

Viegla
līdz 1 h
1 personām

Saulainais zelta rudens pelnījis sulīgu un saulainu desertu, tāpēc šoreiz Electrolux tvaika cepeškrāsnī top polentas kūka ar apelsīniem. Kraukšķīga un zeltaina ārpusē, sulīga un mīksta vidū.

Sastāvdaļas

  • 150 g sviesta
  • 150 g cukura
  • miziņa no ⅕ apelsīna
  • 2 olas
  • 175 g mandeļu miltu
  • 70 g polentas
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • ⅓ tējkarotes malta kardamona
  • šķipsna sāls
  • 2 ēdamkarotes apelsīnu ievārījuma

Glazūrai:

  • 50 g pūdercukura
  • 1 ēdamkarote citrona sulas

Pagatavošana

  1. Lielā bļodā liek sviestu istabas temperatūrā, pievieno cukuru un ar mikseri kārtīgi saputo, līdz masa kļūst gaišāka un cukurs gandrīz izkusis.
  2. Pa vienai pievieno olas, pēc katras masu kārtīgi saputojot.
  3. Pievieno mandeļu miltus, polentu, apelsīna miziņas, kardamonu, sāli un cepamo pulveri. Visu samaisa viendabīgā masā.
  4. Pēdējo pievieno apelsīnu marmelādi, to viegli iecilājot un atstājot līdz galam neizmaisītu.
  5. Mīklu liek ar cepamo papīru izklātā cepamajā formā un cep līdz 170 ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī 45 minūtes.
  6. Tikmēr pagatavo glazūru. Mazā bļodiņā sajauc pūdercukuru ar citronu sulu.
  7. Kad kūka gatava, atdzesē to, izņem no formas un aplej ar glazūru.