Pokē bļoda korejiešu gaumē

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

1 iepakojums Ķekava cāļa šašliks Kimchi marinādē

90 g edamame pupiņu

4 olas

150 g kimči

500 g jasmīna rīsu

1 mango

Sāls pēc garšas

Koriandrs pasniegšanai

Nedaudz sezama sēklu pārkaisīšanai

 

Mērcei

asā mērce (pēc vēlamās garšas)

5 ēdamkarotes majonēzes

Koriandrs pasniegšanai

Nedaudz sezama sēklu pārkaisīšanai

Pagatavošana

  1. Rīsus noskalo un liek vārīties, kā norādīts uz iepakojuma, līdz tie ir gatavi. Pievieno nedaudz sāls.
  2. Vistu liek cepties karstā gaisa friterī 200 grādos uz 20 minūtēm.
  3. Edamame pupiņas vāra 3 minūtes, tad nokāš.
  4. Olas vāra 7–8 minūtes, lai dzeltenums būtu viegli mīksts. Atdzesē aukstā ūdenī un nomizo.
  5. Majonēzi sajauc ar aso mērci, veidojot mērci pēc savas garšas.
  6. Mango nomizo un sagriež mazos gabaliņos.
  7. Bļodā liek rīsus, sagrieztu vistu, edamame pupiņas, kimči, mango un olu. Pievieno mērci, pārkaisa sezama sēklas un pārber ar koriandru.

Komentāri: