Uģis ir lielisks šefpavārs, kā arī bijis TV3 raidījuma Gatavo 3 seja.
Plūmju kečups
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām
Sastāvdaļas
250 g plūmes
1-2 ēdamkarotes Muscovado cukura
1 ēdamakrote cukura “Slaidais”
30 g sviesta
Īkšķa galiņš ingvera
1 sarkanais sīpols
Tējkarote čili pārslu
2 ēdamkarotes sojas mērces
Sula no ½ laima
50 ml sarkanvīna
Pasniegšanai:
pīles krūtiņa
Pagatavošana
Vispirms sakapā sīpolu. Katliņā izkausē sviestu un tajā pasautē sīpolu. Kad sīpoli caurspīgī dzelteni, pievieno sarīvētu ingveru, čili pārslas, sojas mērci, abus cukurus.
Plūmēm izņem kauliņus, pievieno sīpoliem katliņā un uz nelielas liesmas pasautē, līdz plūmes sāk šķīst. Tad pievieno vīnu un vēl visu pavāra. Masu liek blenderī un sablendē viendabīgā ‘kečupā’.
Pasniedz uzreiz ar svaigi ceptu pīli. Atlikušo mērci var uzglabāt burciņā ledusskapī, jo cukurs ‘saldais’ir dabisks konservants.
Komentāri: