Plūmju kečups

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  •  250 g plūmes
  • 1-2 ēdamkarotes Muscovado cukura
  • 1 ēdamakrote cukura “Slaidais”
  • 30 g sviesta
  • Īkšķa galiņš ingvera
  • 1 sarkanais sīpols
  • Tējkarote čili pārslu
  • 2 ēdamkarotes sojas mērces
  • Sula no ½ laima
  • 50 ml sarkanvīna

Pasniegšanai:

  • pīles krūtiņa

Pagatavošana

  1. Vispirms sakapā sīpolu. Katliņā izkausē sviestu un tajā pasautē sīpolu. Kad sīpoli caurspīgī dzelteni, pievieno sarīvētu ingveru, čili pārslas, sojas mērci, abus cukurus.
  2. Plūmēm izņem kauliņus, pievieno sīpoliem katliņā un uz nelielas liesmas pasautē, līdz plūmes sāk šķīst. Tad pievieno vīnu un vēl visu pavāra. Masu liek blenderī un sablendē viendabīgā ‘kečupā’.
  3. Pasniedz uzreiz ar svaigi ceptu pīli. Atlikušo mērci var uzglabāt burciņā ledusskapī, jo cukurs ‘saldais’ir dabisks konservants.