Pistāciju pavlovas ar safrāna krēmu

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 4 olu baltumi
  • 220 g cukura
  • ½ tējkarotes kukurūzas cietes
  • 1 tējkarote etiķa
  • 100 g lobītu pistāciju
  • augļi – granātābols, vīģes – pēc izvēles
  • 250 g maskarpones siera
  • 1 tējkarote pūdercukura

Safrāna krēmam

  • 4 olu dzeltenumi
  • 30 g kukurūzas cietes
  • 350 g piena
  • 1 vaniļas pāksts
  • 65 g cukura
  • šķipsniņa safrāna un kardamona
  • 50 g sviesta

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 120 °C temperatūrai. Cepamo paplāti noklāj ar cepamo papīru.Lielā bļodā puto olu baltumus, pamazām pievienojot cukuru. Puto, līdz cukurs pilnīgi izkusis un izveidojušās stingras putas. Pievieno pusi sakapāto pistāciju, kukurūzas cieti un etiķi. Maigi iemaisa.
  2. Olu masu pilda konditorejas maisiņā, un izspiež uz cepamā papīra divus vienādus apļus 20 cm diametrā.
  3. Liek cepties no 50 minūtēm līdz 1 stundai. Pēc cepšanas izslēdz krāsni un atstāj pavlovas krāsnī ar pavērtām durtiņām, līdz tās atdziest.
  4. Pagatavo krēmu. Katliņā lej pienu, pieliek atvērtu vaniļas pāksti, safrānu un kardamonu. Uz lēnas uguns vāra līdz pirmajiem burbulīšiem.
  5. Atsevišķā bļodiņā puto olu dzeltenumus kopā ar cieti un cukuru. Puto, līdz masa kļuvusi gaiši dzeltena.
  6. Turpinot putot, mazā strūkliņā olu dzeltenumiem pievieno silto pienu. Kad viss samaisīts, masu lej atpakaļ katliņā un uz nelielas uguns vāra, līdz masa sabiezējusi. Krēmu liek bļodiņā un ļauj, lai atdziest.
  7. Atsevišķā trauciņā sajauc maskarpones sieru ar atlikušajām pistācijām un tējkaroti pūdercukura.
  8. Kad pavlovas atdzisušas, tās izdekorē. Uz pasniegšanas šķīvja pirmo liek pavlovas kārtu, tai pa virsu smērē mascarpones krēmu un safrāna krēmu, uzber nedaudz augļu un pa virsu liek otro pavlovas kārtu. Pārklāj ar atlikušajiem krēmiem un augļiem un pasniedz.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sakarsē cepeškrāsni līdz 120 °C temperatūrai. Cepamo paplāti noklāj ar cepamo papīru.Lielā bļodā puto olu baltumus, pamazām pievienojot cukuru. Puto, līdz cukurs pilnīgi izkusis un izveidojušās stingras putas. Pievieno pusi sakapāto pistāciju, kukurūzas cieti un etiķi. Maigi iemaisa.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olu masu pilda konditorejas maisiņā, un izspiež uz cepamā papīra divus vienādus apļus 20 cm diametrā.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Liek cepties no 50 minūtēm līdz 1 stundai. Pēc cepšanas izslēdz krāsni un atstāj pavlovas krāsnī ar pavērtām durtiņām, līdz tās atdziest.

4. pagatavošanas solis
Pavlova_4

Pagatavo krēmu. Katliņā lej pienu, pieliek atvērtu vaniļas pāksti, safrānu un kardamonu. Uz lēnas uguns vāra līdz pirmajiem burbulīšiem.

Atsevišķā bļodiņā puto olu dzeltenumus kopā ar cieti un cukuru. Puto, līdz masa kļuvusi gaiši dzeltena.

Turpinot putot, mazā strūkliņā olu dzeltenumiem pievieno silto pienu. Kad viss samaisīts, masu lej atpakaļ katliņā un uz nelielas uguns vāra, līdz masa sabiezējusi. Krēmu liek bļodiņā un ļauj, lai atdziest.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Atsevišķā trauciņā sajauc maskarpones sieru ar atlikušajām pistācijām un tējkaroti pūdercukura.

6. pagatavošanas solis
6I7A9498 – Copy

Kad pavlovas atdzisušas, tās izdekorē. Uz pasniegšanas šķīvja pirmo liek pavlovas kārtu, tai pa virsu smērē mascarpones krēmu un safrāna krēmu, uzber nedaudz augļu un pa virsu liek otro pavlovas kārtu. Pārklāj ar atlikušajiem krēmiem un augļiem un pasniedz.

Komentāri: