Piparkūku siera kūka

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
12 personām

Sastāvdaļas

  • 600 g klasiskā krēmsiera
  • 1 Dr. Oetker vaniļas pāksts
  • 100 g cukura
  • 1 ēdamkarote piparkūku garšvielu
  • 300 g baltās šokolādes, izkausētas
  • 300 g saldā krējuma

PAMATNEI

  • 250 g cepumu
  • 75 g sviesta

VIRSKĀRTAI

  • 100 g saldā krējuma
  • 30 g pūdercukura
  • piparkūkas dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Cepumus sadrupina un sajauc kopā ar izkausētu sviestu. 24 cm/dm kūkas formu noklāj ar cepamo papīru. Formā ber cepumu masu un izlīdzina.
  2. Pagatavo kūkas krēmu. Bļodā sajauc krēmsieru ar vaniļas sēkliņām, cukuru, piparkūku garšvielām un izkausētu balto šokolādi. Maisa, līdz izveidojusies viendabīga masa. Pievieno saldo krējumu un puto, līdz masa kļuvusi stingra un krēmīga.
  3. Krēmu lej pa virsu cepumu kārtai un liek ledusskapī sastingt uz pāris stundām vai uz nakti.
  4. Pirms pasniegšanas saputo saldo krējumu ar pūdercukuru, līdz krēms tur formu. Gatavai kūkai to smērē virsū, pārber ar sadrupinātām piparkūkām.