Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Piparkūku siera kūka
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
12 personām
Sastāvdaļas
600 g klasiskā krēmsiera
1 Dr. Oetker vaniļas pāksts
100 g cukura
1 ēdamkarote piparkūku garšvielu
300 g baltās šokolādes, izkausētas
300 g saldā krējuma
PAMATNEI
250 g cepumu
75 g sviesta
VIRSKĀRTAI
100 g saldā krējuma
30 g pūdercukura
piparkūkas dekorēšanai
Pagatavošana
Cepumus sadrupina un sajauc kopā ar izkausētu sviestu. 24 cm/dm kūkas formu noklāj ar cepamo papīru. Formā ber cepumu masu un izlīdzina.
Pagatavo kūkas krēmu. Bļodā sajauc krēmsieru ar vaniļas sēkliņām, cukuru, piparkūku garšvielām un izkausētu balto šokolādi. Maisa, līdz izveidojusies viendabīga masa. Pievieno saldo krējumu un puto, līdz masa kļuvusi stingra un krēmīga.
Krēmu lej pa virsu cepumu kārtai un liek ledusskapī sastingt uz pāris stundām vai uz nakti.
Pirms pasniegšanas saputo saldo krējumu ar pūdercukuru, līdz krēms tur formu. Gatavai kūkai to smērē virsū, pārber ar sadrupinātām piparkūkām.
Komentāri: