Pīle apelsīnos

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

PĪLEI

4 lielas pīles filejas (var izmantot pīles kājas)

4 lieli apelsīni (sula un mīkstums bez starpšķiedrām)

2 ēdamkarotes Cointreau triple sec liķiera garšas bagātināšanai

sāls

5 ēdamkarotes olīveļļas

2 ēdamkarotes sviesta

1 tējkarote brūnā cukura

 

PIEDEVĀM

5–6 pastinaki

100–150 ml piena

1 ēdamkarote sviesta

100 ml saldā krējuma

sāls

1 apelsīna miziņa

sojas pupiņas

2–3 daiviņas ķiploku

sviests vai olīveļļa

svaigs čili

Pagatavošana

  1. Pagatavo marinādi. To vislabāk darīt iepriekšējā vakarā vai vismaz pāris stundu pirms cepšanas. Apelsīnus nomizo, no diviem norīvē miziņu un izfilē mīkstumus, no pārējiem izspiež sulu. Pusi no miziņām paglabā pastinaku biezenim.
  2. Traukā, ko var noslēgt, lej olīveļļu, pievieno apelsīnu miziņas un mazāk nekā pusi no apelsīnu sulas. Pievieno pīles krūtiņas, kas ierīvētas ar sāli, īpaši ādas puse. Trauku noslēdz un liek ledusskapī uz vairākām stundām.
  3. Kad pīle iemarinēta, to pārliek cepamajā pannā, pārlej ar to pašu marinādi, kurā gaļa marinējās, un cep 180 °C temperatūrā apmēram 40 minūtes, līdz gaļa ir zeltaini brūna. Pīlei jābūt mīkstai un iegriežot gaļā – rozā, lai nebūtu pārcepta. Ja gatavo pīles kājas, tad cepšanas laiks ir ilgāks, vismaz 1 stunda.
  4. Kamēr pīle ir krāsnī, pagatavo pastinaku biezeni. Nomizotus un gabalos sagrieztus pastinakus liek katliņā, pārlej ar ūdeni un pienu attiecībā 1:1, pievieno apelsīnu miziņas un sāli. Vāra, līdz dārzeņi ir mīksti, tad nokāš daļu šķidruma, pārējo paglabā, pievieno sviestu un sablendē zīdainā biezenī. Ja liekas, ka biezenis par biezu, pievieno saldo krējumu vai vēl nedaudz no vārīšanas šķidruma.

Komentāri: