Pildīts ķirbis oglēs

Viegla
līdz 2 h
1 personām

Sastāvdaļas

  • 1 ķirbis (ap 2,5 kg)
  • sauja mazo burkānu
  • 2 paprikas
  • 1 galviņa ķiploka
  • 1 sarkanais sīpols
  • 2 svaigi čili pipari
  • (var likt arī tādus dārzeņus kā pastinaks, selerijas sakne, kālis, biete, kartupelis utt.)
  • zaļumi dekorēšanai

Šajā receptē grūti ir nosaukt precīzus daudzumus (līdzīgi kā citās ārā gatavošanas receptēs), jo, pie dabas gatavojot, recepte var būt ļoti elastīga, un te galvenais ir saprast principu, kā pagatavot pildītu ķirbi oglēs. Arī ķirbju izmēri ir tik dažādi, ka, paņemot lielu ķirbi, ar pārāk karstām oglēm un ar pārāk mazu daudzumu dārzeņu var gadīties ne tā, kā cerēts.

Pagatavošana

  1. Dārzeņus iepriekš apcep uz pannas, līdz brīdim, kamēr tie vēl ir puscieti.
  2. Dārzeņiem pievieno svaigus zaļumus, sāli, piparus. Neko par daudz, te galvenā loma receptē ir piedzīvojums un dārzeņu tīrā garša.
  3. Pa to laiku izgrebj ķirbi no sēklām un ķirbi pilda ar apceptajiem dārzeņiem. Ķirbi ierok oglēs, pa virsu uzliekot ķirbja “cepurīti”.
  4. Cep, līdz ķirbis sācis kļūt mīkstāks. Miza būs apdegusi, bet iekša mīksta, sulīga un ar bagātīgu rudens ražas aromātu.