Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Pildīti kartupeļi
Viegla
līdz 1 h
6 personām
Sastāvdaļas
1 kg lielu kartupeļu
750 g bio liellopa šķiņķa
500 g konservētu plūmju tomātu
1 sīpols
KARAMELIZĒTIEM AVEŅU SĪPOLIEM
1 kg violeto sīpolu
200 g aveņu
100 g cukura
2 ēdamkarotes balzametiķa
Pagatavošana
Pagatavo gaļu. Tam būs nepieciešams 6 stundas. Uz uguns liek katlu un uzsilda tajā eļļu. No visām pusēm apcep liellopa šķiņķi tā, lai visas malas un lielie laukumi būtu noslēgti. Katlā pievieno konservētos tomātus un sagrieztu sīpolu. Ja tomāti nenosedz visu gaļu, tad pievieno mazliet ūdens.
Vāra, līdz uzmetas pirmie burbuļi, un tad nogriež karstumu uz minimālo, uzliek vāku un karsē vismaz 5 stundas. Ik pa brīdim pārbauda, vai šķidrums nav iztvaikojis. Ja tas izzūd, tad pievieno mazliet ūdens. Vārīšanas beigās pievieno sāli un piparus. Ja liekas, ka tomātu mērce ir mazliet par skābu, tad pievieno 1–2 ēdamkarotes cukura.
Pagatavo sīpolus. Sasmalcina tos plānās ripiņās. Pannu sakarsē, uzlej eļļu, un apcep sīpolus, līdz tie kļuvuši maigi zeltaini. Pievieno avenes, cukuru un balzametiķi. Nogriež uguni līdz minimumam, turpina sautēt vēl 20 minūtes.
Kartupeļus izvāra, gareniski pārgriež uz pusēm. Pilda ar sīpoliem un gaļu. Pirms pasniegšanas pildītus 10 minūtes cep krāsnī 180 ºC temperatūrā.
Komentāri: