Pikšas fileja ar kraukšķīgiem kartupeļiem un avokado mērci
Viegla
līdz 1 h
3 personām
Sastāvdaļas
900 g saldētas pikšas filejas, atlaidinātas aukstā ūdenī
9 vidēja izmēra kartupeļi
2 vidēji vai viens liels avokado
1 mazs vai ½ vidēja sīpola
citronu sula
GARŠVIELAS ZIVIJ
½ tējkarotes saldās paprikas pulvera
⅓ tējkarotes ķiploku pulvera
šķipsna maltu melno piparu
⅓ tējkarotes sāls
½ tējkarotes Kajennas piparu vai smalki kapāta čili (pēc izvēles)
šķipsna svaiga timiāna, smalki sakapāta
1 tējkarote rīvētu citrona miziņu
GARŠVIELAS KARTUPEĻIEM
1–2 tējkarotes saldās paprikas pulvera
1–2 tējkarotes smalki sakapātu diļļu
½ tējkarotes ķiploku pulvera
4 ēdamkarotes olīveļļas
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Nomizo kartupeļus un sagriež tos daiviņās. Kartupeļu garšvielas sajauc kopā ar eļļu un apviļā tajās kartupeļu daiviņas.
Uz cepešpannas izklāj cepamo papīru, izkliedē kartupeļus, lai tie nesaskartos, un cep sakarsētajā krāsnī 25–40 minūtes. Ja cepoties tie kļūst sausi, var apmaisīt, lai tie būtu eļļaini (tas neļaus kartupeļiem izžūt). Kad kartupeļi gandrīz gatavi, ieslēdz krāsni uz 2–4 minūtēm grila režīmā, lai kartupeļus apbrūninātu (tiem jābūt eļļainiem). Kartupeļiem sāli pievieno tikai, kad tie jau ir gatavi.
Kamēr kartupeļi cepas, smalki sakapā sīpolu. Piestā vai ar dakšu saspaida avokado un sajauc tos, pievienojot sulu no ½ citrona. Pēc garšas pievieno mazliet sāli un piparus.
Sajauc visas garšvielas zivij. Zivi noslauka, lai tā būtu sausa, un apviļā to garšvielu maisījumā.
Uz pannas izklāj cepamo papīru, uzlej tam eļļu un uzkarsē. Kad panna ir uzkarsusi, liec cepties zivi. Atkarībā no tās biezuma cep 3–4 minūtes no katras puses.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: