Pikantais ērkšķogu čatnijs

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
1 personām

Sastāvdaļas

  • 500 g ērkšķogu
  • 500 g ābolu
  • 250 ml vīna etiķa
  • 3 sīpoli
  • 200 g cukura
  • 1 paciņa Gelfix 1:1
  • sāls pēc garšas
  • 100 g rozīņu
  • ½ tējkarotes kanēļa,
  • ½ tējkarotes maltu krustnagliņu
  • 1 tējkarote malta ingvera

Pagatavošana

Ābolus nomizo un sagriež, sīpolus smalki sakapā, ērkšķogām notīra spuriņas. Vīna etiķi uzvāra ar rozīnēm, pusi cukura daudzuma un sāli. Pievieno ogas, ābolus un sīpolus un uz lēnas uguns vāra ~ 40 minūtes. Beigās pievieno otru pusi cukura, kas samaisīts ar Gelfix, un noregulē garšu, variējot ar sāli, etiķi un cukuru. Pilda burciņās un aizvāko.