Piena zupas vienmēr ir izraisījušas divējas sajūtas – no absolūtas sajūsmas līdz pilnīgam noliegumam. Piena zupu repertuārs ir bagātīgs – ar kartupeļiem un putraimiem, ar reņģēm un kartupeļiem, ar kartupeļiem un speķi vai siļķi.
Piedāvājam recepti, kas garšo mums pašiem, proti, piena dārzeņu zupu. Īpaši garda tā ir, pagatavota no jaunajiem dārzeņiem. Protams, zupu var vārīt cauru gadu, bet tieši pirmie kartupeļi, mazie burkāniņi, zirnīši un maigās kāpostu strēmelītes rada īstu baudījumu zupas ēdājiem. Zupa vislabāk garšos uzreiz pēc pagatavošanas. Iesakām zupu baudīt kopā ar ķilavu vai siļķu maizīti.
Der zināt:
Dārzeņus nav ieteicams pārvārīt, tad tie zaudē gan savu skaisto krāsu, gan garšas īpašības.
Zupa izvārās ātrāk, ja kopā ar dārzeņiem pievieno kādu ēdamkaroti sviesta.
Burkānus notīra, noskalo un sagriež nelielos gabaliņos. Kāpostu sagriež nelielās strēmelītēs.
Zirnīšus iztīra no pākstīm.
Kartupeļus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos.
Ziedkāpostu sadala pa ziedkopām.
Katliņā nelielā verdošā ūdens daudzumā liek zirnīšus, burkānus, kāpostus un ziedkāpostus.
Kad saknes ir gandrīz mīkstas, pievieno kartupeļus un gatavo, līdz tie ir mīksti.
Pielej pienu, pievieno sāli un sviestu.
Uzvāra un pasniedz. Pēc izvēles pārkaisa ar smalki sakapātām dillēm.
Kad biju maziņš šī zupa nepatika.. Godīgi zupas vsp neēdu, bet tagad novērtēju… Šī patīkamā sajūta kad esi paēdis šo zupu.. tāds vieglums vēderā 🙂
Pirmā zupa, kuru saņemos pagatavot un sanāca. Patīkami, ka pagatavošana izstāstīta pa soļiem. Pat vīrietim sanāk.
Šī zupa ir ļoti garšīga,iesaku ikvienam pagatavot,un novērtēt:)
Sodien meginasu pagatavot…ceru ka sanaks…
Zupa ar bērnības garšu – paldies.
Professors are the perennial prescription government for insufficient centers, legal online viagra.
Biju galīgi aizmirsusi par šo zupu. Vai kā tagad gribas bļodiņu.
…nekaitini mani…
Ļoti interesanta piegājiens, iesaku pielikt arī vismaz 2 gadus pieaugušas līdakas gaļu.
Garšo bērniem. 👬
Bij ok tikai gribētos vairāk Saprast ūdens UN piena proporcijas 🙂
Ūdeni tik daudz lai nepiedeg .pienu tik daudz lai nav dikti bieza.un tik.lai pietiktu visiem ēdājiem.var pieliet ari nedaudz svaiga krejuma.