PICA AR PĪĻU PASTĒTI

Prasa meistarību
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

PICAS MĪKLAI*

  • 800 g miltu + nedaudz mīklas rullēšanai
  • 14 g sausā rauga
  • 2 tējkarotes sāls
  • 2 tējkarotes cukura
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 225 ml silta ūdens

 

  • 4 mazi vai 2 vidēji sīpoli
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 300 g Noo Cepeškungs pīļu aknu pastētes
  • 60 g svaigas rukolas
  • 400 g ķiršu tomātiņu
  • 4 ēdamkarotes balzametiķa krēma

 

* Ja pie uzkodas gribas tikt ātrāk un negribas gatavot picas mīklu, var nopirkt jau gatavas un sasaldētas mīklas pamatnes.

Pagatavošana

  1. Miltus, raugu, sāli un cukuru samaisa kopā lielā bļodā, pievieno olīveļļu un ūdeni. Visu samaisa. Mīklu liek uz iemiltotas virsmas, un visu cītīgi samīca kopā 2–5 minūtes, līdz masa ir viendabīga. Bļodu apklāj ar dvielīti un atstāj uzrūgt uz 15–20 minūtēm.
  2. Sīpolus smalki sagriež un apcep uzkarsētā eļļā, līdz tie ir viegli sakaramelizējušies.
  3. Krāsni uzkarsē līdz 250 ºC temperatūrai. Mīklu sadala četrās daļās, izrullē plānu uz iemiltotas virsmas, liek uz cepamās pannas, kas noklāta ar cepamo papīru. Pa virsu smērē 75 g pīļu pastētes (tā aizstās ierasto tomātu mērci). Pāri ber sakaramelizētos sīpolus, un liek krāsnī uz 5–7 minūtēm, līdz mīklas maliņas palikušas brūnas.
  4. Picu ņem ārā no krāsns, apber ar svaigu rukolu, uz pusēm pārgrieztiem ķiršu tomātiņiem un pārlej ar balzametiķa krēmu.

Komentāri: