Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
PICA AR PĪĻU PASTĒTI
Prasa meistarību
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
PICAS MĪKLAI*
800 g miltu + nedaudz mīklas rullēšanai
14 g sausā rauga
2 tējkarotes sāls
2 tējkarotes cukura
4 ēdamkarotes olīveļļas
225 ml silta ūdens
4 mazi vai 2 vidēji sīpoli
2 ēdamkarotes olīveļļas
300 g Noo Cepeškungs pīļu aknu pastētes
60 g svaigas rukolas
400 g ķiršu tomātiņu
4 ēdamkarotes balzametiķa krēma
* Ja pie uzkodas gribas tikt ātrāk un negribas gatavot picas mīklu, var nopirkt jau gatavas un sasaldētas mīklas pamatnes.
Pagatavošana
Miltus, raugu, sāli un cukuru samaisa kopā lielā bļodā, pievieno olīveļļu un ūdeni. Visu samaisa. Mīklu liek uz iemiltotas virsmas, un visu cītīgi samīca kopā 2–5 minūtes, līdz masa ir viendabīga. Bļodu apklāj ar dvielīti un atstāj uzrūgt uz 15–20 minūtēm.
Sīpolus smalki sagriež un apcep uzkarsētā eļļā, līdz tie ir viegli sakaramelizējušies.
Krāsni uzkarsē līdz 250 ºC temperatūrai. Mīklu sadala četrās daļās, izrullē plānu uz iemiltotas virsmas, liek uz cepamās pannas, kas noklāta ar cepamo papīru. Pa virsu smērē 75 g pīļu pastētes (tā aizstās ierasto tomātu mērci). Pāri ber sakaramelizētos sīpolus, un liek krāsnī uz 5–7 minūtēm, līdz mīklas maliņas palikušas brūnas.
Picu ņem ārā no krāsns, apber ar svaigu rukolu, uz pusēm pārgrieztiem ķiršu tomātiņiem un pārlej ar balzametiķa krēmu.
Komentāri: