PHO ZUPA AR LIELLOPU GAĻU

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

BULJONAM

  • 1 tējkarote rapšu eļļas
  • 1 mazs sīpols
  • 1 ingvera sakne (3 cm gara)
  • 1 kanēļa standziņa
  • 1 l liellopu gaļas buljona
  • 500 ml ūdens
  • 2 anīsa zvaigznes
  • 2 krustnagliņas
  • 2 ēdamkarotes zivju mērces
  • 1 tējkarote cukura

PIEDEVĀM

  • 120 g rīsu nūdeļu
  • 150 g liellopa steika
  • 2 loki, smalki sakapāti
  • svaigas kinzas lapas
  • piparmētru lapas
  • bazilika lapas
  • 4 pakčoja salāta lapas
  • 1 halapenjo pipars, sagriezts šķēlītēs
  • suši lapas, sagrieztas mazos taisnstūros
  • 1 laims
  • Sriracha mērce

Pagatavošana

  1. Sīpolu nomizo un pārgriež uz pusēm. Katlā uz augstas uguns lej eļļu, pievieno sīpola pusītes, kanēli un ingveru. Visu cep aptuveni 3 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
  2. Tad pievieno pārējās sastāvdaļas un uzvāra līdz pirmajam burbulim. Apmaisa, uguni pazemina uz vidēji mazu, un ļauj ūdenim viegli vārīties vēl 20 minūtes, līdz garšas sasūkušās buljonā. Pēc tam buljonu izkāš caur sietu.
  3. Steiku ieliek saldētavā uz 20 minūtēm (tad to būs vieglāk sagriezt). Sagriež ļoti plānās šķēlēs.
  4. Rīsu nūdeles aplej ar karstu ūdeni, mērcē 10 minūtes (vai tik ilgi, cik norādīts uz iepakojuma) un nokāš.
  5. Nūdeles sadala pa četrām bļodiņām, pāri lej karsto buljonu, iekšā liek plānās steika strēmeles un parējās sastāvdaļas pēc izvēles. Pasniedz, piespiežot laima sulu un pievienojot Sriracha mērci.

Komentāri: