Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai. Kūkas formu 28 cm/dm ar noņemamām malām izklāj ar cepamo papīru.
Cepumus un riekstus virtuves kombainā sasmalcina, pievieno izkausētu sviestu, un visu samaisa, līdz iegūta slapju smilšu konsistence. Masu ber kūkas formā un nopresē arī uz augšu gar formas malām. Liek cepties uz 10 minūtēm. Tad izņem no krāsns un nedaudz padzesē. Krāsns temperatūru samazina līdz 160 ºC temperatūrai.
Pagatavo siera kūkas kārtu. Bļodā ar mikseri sakuļ kopā krēmsieru, krējumu, cukuru un šķipsnu sāls. Kad iegūta viendabīga masa, pa vienai pievieno olas. Iemaisa. Iegūto masu lej pāri cepumu kārtai un cep 40 minūtes.
Pagatavo riekstu kārtu. Nelielā katliņā liek muskovado cukuru, zeltaino sīrupu, sviestu un sāli. Masu karsē, visu laiku apmaisot, līdz karamele sāk burbuļot un cukurs izkusis. Karameli pārlej bļodā un atstāj atdzist. Uzmanīgi, karamele ir ļoti karsta! Citā bļodiņā sajauc olas un saldo krējumu. Pekanriekstus ne pārāk smalki sakapā. Kad karamele atdzisusi, tajā iemaisa olu masu, tad iemaisa riekstus.
Kad siera kūka cepusies 40 minūtes, izņem to no krāsns, uzmanīgi tai pāri kārto riekstus karamelē, iespējams, ka nedaudz karameles paliks pāri, galvenais izmantot visus riekstus un vismaz pusi karameles.
Turpina kūku cept vēl 40–50 minūtes, līdz virskārta ir zeltaini brūna un kraukšķīga. Ja cepšanas laikā šķiet, ka kūkas malas pārāk strauji apbrūnē, kūku var pārklāt ar foliju.
Kad kūka izcepta, izņem to no krāsns un pilnībā atdzesē. Pirms pasniegšanas tā vismaz 4 stundas jānotur ledusskapī.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: