Garšīgi paēst – tā ir viena no laimīgākajām sajūtām, tāpēc aicinu izbaudīt katru maltīti un ļauties kulinārijas ceļojumiem!
Pavlovas ar ķirbju sviestu
Prasa meistarību
ilgāk par 2 h
8 personām
Sastāvdaļas
ĶIRBJU SVIESTAM
500 g ķirbju biezeņa
50 ml ūdens
125 g brūnā cukura
1 tējkarote malta kanēļa
¼ tējkarotes malta muskatrieksta
¼ tējkarotes maltu krustnagliņu
¼ tējkarotes malta kardamona
PAVLOVĀM
4 olas baltumi
250 g pūdercukura
1 ēdamkarote kukurūzas cietes
1 ēdamkarote etiķa
Pagatavošana
Pagatavo ķirbju sviestu. Katlā liek visas sastāvdaļas un uz lēnas uguns maisot vāra 20 minūtes, līdz masa kļūst tumšāka un biezāka. Pirms lietošanas atdzesē. No šī daudzuma sanāks viena vidēja lieluma burciņa. Uzglabā ledusskapī tīros un hermētiski noslēgtos traukos līdz 30 dienām, izmanto pie pankūkām, kūkām, dažādiem desertiem.
Tīrā bļodā lēnām sāk kult olu baltumus, līdz tie ir vidēji stingri. Kad masa saputojusies balta, pamazām pa karotei iesijā pūdercukuru un turpina kult ar lielāku ātrumu. Kuļ ar maksimālu ātrumu, līdz veidojas stingras un spīdīgas putas. Beigās iesijā kukurūzas cieti un iemaisa etiķi.
Uzkarsē krāsni līdz 120 ºC temperatūrai ventilatora režīmā. Pavlovas kārto uz cepamā papīra pannā vidēji lielās čupiņās. To var darīt ar karoti vai konditorejas maisu un konditorejas uzgali.
Katrai pavlovai virsū liek 1 tējkaroti ķirbju sviesta, ko viegli iecilā pašā virspusē.
Cep 1 stundu, tad atstāj krāsnī, līdz tās ir pilnībā atdzisušas.
Komentāri: