Pavlovas ar ķirbju sviestu

Prasa meistarību
ilgāk par 2 h
8 personām
pavlova

Sastāvdaļas

ĶIRBJU SVIESTAM

  • 500 g ķirbju biezeņa
  • 50 ml ūdens
  • 125 g brūnā cukura
  • 1 tējkarote malta kanēļa
  • ¼  tējkarotes malta muskatrieksta
  • ¼ tējkarotes maltu krustnagliņu
  • ¼ tējkarotes malta kardamona

PAVLOVĀM

  • 4 olas baltumi
  • 250 g pūdercukura
  • 1 ēdamkarote kukurūzas cietes
  • 1 ēdamkarote etiķa

Pagatavošana

  1. Pagatavo ķirbju sviestu. Katlā liek visas sastāvdaļas un uz lēnas uguns maisot vāra 20 minūtes, līdz masa kļūst tumšāka un biezāka. Pirms lietošanas atdzesē. No šī daudzuma sanāks viena vidēja lieluma burciņa. Uzglabā ledusskapī tīros un hermētiski noslēgtos traukos līdz 30 dienām, izmanto pie pankūkām, kūkām, dažādiem desertiem.
  2. Tīrā bļodā lēnām sāk kult olu baltumus, līdz tie ir vidēji stingri. Kad masa saputojusies balta, pamazām pa karotei iesijā pūdercukuru un turpina kult ar lielāku ātrumu. Kuļ ar maksimālu ātrumu, līdz veidojas stingras un spīdīgas putas. Beigās iesijā kukurūzas cieti un iemaisa etiķi.
  3. Uzkarsē krāsni līdz 120 ºC temperatūrai ventilatora režīmā. Pavlovas kārto uz cepamā papīra pannā vidēji lielās čupiņās. To var darīt ar karoti vai konditorejas maisu un konditorejas uzgali.
  4. Katrai pavlovai virsū liek 1 tējkaroti ķirbju sviesta, ko viegli iecilā pašā virspusē.
  5. Cep 1 stundu, tad atstāj krāsnī, līdz tās ir pilnībā atdzisušas.