Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
PAVLOVA AR BALTO JĀŅOGU KRĒMU
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām
Sastāvdaļas
PAVLOVAI
6 olu baltumi
šķipsniņa sāls
300 g Dansukker baltā cukura
2 ēdamkarotes kukurūzas cietes
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
1 tējkarote etiķa
JĀŅOGU KRĒMAM
300 g balto jāņogu
4 ēdamkarotes ūdens
6 olu dzeltenumi
100 g Dansukker baltā cukura
115 g sviesta
PUTUKRĒJUMAM
473 ml saldā krējuma
60 g Dansukker baltā cukura
150 g balto jāņogu
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 160 °C temperatūrai. Uz cepamā papīra uzzīmē divus apļus 18 cm/dm ar atstarpi starp tiem vismaz 10 cm platumā.
Istabas temperatūras olu baltumus lēni kuļ kopā ar sāli, pamazām kāpinot ātrumu, līdz veidojas baltas un mīkstas putas.
Pamazām pievieno cukuru, putojot uz visātrāko režīmu, līdz olu baltumi kļūst stingri un spīdīgi. Kuļ aptuveni 5–7 minūtes, līdz cukurs izkusis.
Iesijā kukurūzas cieti un aptuveni 5 sekundēs ātri apmaisa. Tad pievieno etiķi un vaniļas ekstraktu, ko iecilā meringa putās.
Meringu sadala divās vienādās daļās un izklāj pa cepamā papīrā uzzīmētajiem riņķiem. Ar karoti izlīdzina pavlovas virsmu.
Pannu liek uzkarsētā krāsnī, uzreiz pazeminot temperatūru līdz 150 °C temperatūrai. Cep 1 stundu. Pēc cepšanas neatver durvis un atstāj krāsnī vēl 2–3 stundas, lai tā nesaplaisā.
Katliņā karsē ūdeni, liek jāņogas bez ķekariem un vāra aptuveni 5 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Pēc tam masu izberž caur sietu, izmetot ogu mizas un sēkliņas.
Katliņā uz vidējas uguns liek ogu biezeni, cukuru un olu dzeltenumus. Visu samaisa un karsē aptuveni 4 minūtes, ar putojamo slotiņu nepārtraukti maist.
Istabas temperatūras sviestu, kas sagriezts kubiņos, pa vienam pievieno masai, tiklīdz tā uzkarsusi un sāk viegli burbuļot. Turpina maisīt ar putojamo slotiņu vēl 5 minūtes, pamazām pievienojot sviestu, līdz masa sabiezējusi.
Masu liek traukā, tai pāri klāj pārtikas plēvi (tā, lai pieskaras) un atdzesē ledusskapī.
Ar mikseri kopā kuļ saldo krējumu un cukuru aptuveni 1–2 minūtes, līdz veidojas vidēji stingras putas.
Uz šķīvja kārto pavlovas disku, pāri smērē jāņogu krēmu. Pāri kārto otru pavlovas disku, uz kura uzliek sakulto putukrējumu un pārber ar svaigām jāņogām.
Komentāri: