PAVLOVA AR BALTO JĀŅOGU KRĒMU

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

PAVLOVAI

6 olu baltumi

šķipsniņa sāls

300 g Dansukker baltā cukura

2 ēdamkarotes kukurūzas cietes

1 tējkarote vaniļas ekstrakta

1 tējkarote etiķa

JĀŅOGU KRĒMAM

  • 300 g balto jāņogu
  • 4 ēdamkarotes ūdens
  • 6 olu dzeltenumi
  • 100 g Dansukker baltā cukura
  • 115 g sviesta

PUTUKRĒJUMAM

  • 473 ml saldā krējuma
  • 60 g Dansukker baltā cukura

 

  • 150 g balto jāņogu

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 160 °C temperatūrai. Uz cepamā papīra uzzīmē divus apļus 18 cm/dm ar atstarpi starp tiem vismaz 10 cm platumā.
  2. Istabas temperatūras olu baltumus lēni kuļ kopā ar sāli, pamazām kāpinot ātrumu, līdz veidojas baltas un mīkstas putas.
  3. Pamazām pievieno cukuru, putojot uz visātrāko režīmu, līdz olu baltumi kļūst stingri un spīdīgi. Kuļ aptuveni 5–7 minūtes, līdz cukurs izkusis.
  4. Iesijā kukurūzas cieti un aptuveni 5 sekundēs ātri apmaisa. Tad pievieno etiķi un vaniļas ekstraktu, ko iecilā meringa putās.
  5. Meringu sadala divās vienādās daļās un izklāj pa cepamā papīrā uzzīmētajiem riņķiem. Ar karoti izlīdzina pavlovas virsmu.
  6. Pannu liek uzkarsētā krāsnī, uzreiz pazeminot temperatūru līdz 150 °C temperatūrai. Cep 1 stundu. Pēc cepšanas neatver durvis un atstāj krāsnī vēl 2–3 stundas, lai tā nesaplaisā.
  7. Katliņā karsē ūdeni, liek jāņogas bez ķekariem un vāra aptuveni 5 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Pēc tam masu izberž caur sietu, izmetot ogu mizas un sēkliņas.
  8. Katliņā uz vidējas uguns liek ogu biezeni, cukuru un olu dzeltenumus. Visu samaisa un karsē aptuveni 4 minūtes, ar putojamo slotiņu nepārtraukti maist.
  9. Istabas temperatūras sviestu, kas sagriezts kubiņos, pa vienam pievieno masai, tiklīdz tā uzkarsusi un sāk viegli burbuļot. Turpina maisīt ar putojamo slotiņu vēl 5 minūtes, pamazām pievienojot sviestu, līdz masa sabiezējusi.
  10. Masu liek traukā, tai pāri klāj pārtikas plēvi (tā, lai pieskaras) un atdzesē ledusskapī.
  11. Ar mikseri kopā kuļ saldo krējumu un cukuru aptuveni 1–2 minūtes, līdz veidojas vidēji stingras putas.
  12. Uz šķīvja kārto pavlovas disku, pāri smērē jāņogu krēmu. Pāri kārto otru pavlovas disku, uz kura uzliek sakulto putukrējumu un pārber ar svaigām jāņogām.