Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
PASTINAKU UN ZIVS SACEPUMS
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
750 g mencas filejas
220 ml piena
2 lauru lapas
2 pastinaki
2 olas
130 g sviesta
1 sīpols
2 selerijas kāti
2 burkāni
40 g miltu
1 ēdamkarote kapātu pētersīļu
250 g rikotas siera
80 g Parmas siera
Pagatavošana
Mencu, pienu un lauru lapas liek dziļā pannā sautēties uz vidējas uguns. Sagaida pirmo burbuli un samazina uguni. Karsē vēl 5 minūtes. Lauru lapas izņem, pienu nolej un saglabā vēlākam, mencu atdzesē un attīra no asakām.
Pastinakus nomizo un sagriež plānās ripiņās, liek katlā ar aukstu ūdeni un uzvāra. Vāra 5 minūtes, tad ņem nost no uguns un nolej ūdeni.
Mazā katliņā liek vārīties olas. Kad ūdens sasniedzis vārīšanas temperatūru, tās vāra vēl 7 minūtes. Ņem ārā no ūdens un liek zem tekoša auksta ūdens uz pāris minūtēm. Atdzesētas olas sarīvē.
Dziļā pannā izkausē 80 g sviesta un liek sautēties sakapātu sīpolu, selerijas kātus un burkānus. Visu sutina uz vidējas uguns aptuveni 5 minūtes, līdz dārzeņi mīksti.
Pievieno miltus un apmaisa, tad pamazām pievieno pienu, kurā vārījās mencas, un maisa, līdz masa sabiezējusi. Pievieno mencu, olas un pētersīļus, kā arī sāli un piparus pēc garšas. Masu liek cepamajā traukā, pāri liek pastinaku ripiņas. Izkausē atlikušo sviestu un pārlej pāri pastinakiem. Sarīvē abus sierus, samaisa un pārkaisa virs pastinaku kārtas.
Liek cepties iepriekš līdz 180 °C temperatūrai uzkarsētā krāsnī uz aptuveni 30 minūtēm vai līdz virspuse ir zeltaini brūna.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: