Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Ietauko maizes formu.
Bumbierus nomizo, izņem serdes un sagriež gabaliņos. Liek pannā uz vidēji mazas uguns kopā ar 1 ēdamkaroti ūdens un 1 tējkaroti malta kanēļa. Pannai liek virsū vāku, un visu turpina sildīt uz mazas uguns, līdz bumbieri mīksti un ūdens iztvaikojis.
Ņem nost no uguns, un ļauj bumbieriem atdzist. Pēc tam tos liek blenderī un sablendē viendabīgā masā.
Kopā sakuļ eļļu, 4 ēdamkarotes kļavu sīrupa, olas un grieķu jogurtu, pievieno atdzesēto bumbieru biezeni un rīvētos pastinakus. Samaisa, līdz masa ir viendabīga. Iesijā miltus, cepamo pulveri, sodu un atlikušo kanēli. Samaisa, līdz masa ir viendabīga.
Gatavo mīklu lej maizes formā, maizi apslaka ar eļļu un liek krāsnī uz 1 stundu vai 1 stundu 10 minūtēm. Ar koka irbulīti pārbauda maizes gatavību, ja tas vēl nedaudz mitrs un aplipis ar mīklas gabaliņiem, tad maize gatava. Maize iekšā būs slapja un sulīga. Ņem ārā no krāsns un, kamēr maize vēl karsta, pārlej to ar atlikušo kļavu sīrupu.
Pagatavo ingvera krēmsieru. Saputo sviestu un krēmsieru ātrajā režīmā aptuveni 2 minūtes, līdz krēms viendabīgs un mīksts, pievieno pūdercukuru un kuļ vēl 2 minūtes, tad pievieno ingveru, vaniļu un sāli. Atdzisušajai maizei pāri liek saputoto krēmu, karamelizētus ingvera gabaliņus un drupinātus pekanriekstus.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: