Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
PASTELITOS
Viegla
līdz 2 h
8 personām
Sastāvdaļas
1 iepakojums filo mīklas
150 g sviesta
400 g vārīta iebiezinātā piena
2 litri rapšu vai saulespuķu eļļas
2 ēdamkarotes pūdercukura
Pagatavošana
Filo mīklu atlaidina istabas temperatūrā vismaz 1 stundu pirms gatavošanas.
Mazā katliņā izkausē sviestu.
Filo mīklas plāksnes apklāj ar mitru dvieli, lai tās tik ātri neizžūst. Uzmanīgi ņem pa vienai plāksnei, liek uz galda, ar lielu otu nosmērē ar izkausēto sviestu, pa virsu līmē vēl vienu plāksni. Kopā salipina četras mīklas plāksnes. Mīklas plāksni sagriež 16 vienādos kvadrātiņos.
Uz astoņiem kvadrātiņiem centrā liek 1 tējkaroti ar vārītu iebiezināto pienu. Kvadrātiņa malas nosmērē ar izkausētu sviestu un pa virsu uzlipina otru sagatavoto mīklas plāksnīti tā, lai veidojas zvaigznīte (augšējo mīklas plāksnīti pagriež pa 45 grādiem pret apakšējo – tā, lai stūri iet pāri taisnajām malām). Malas cieši salipina kopā. Ar atlikušo mīklu dara tieši to pašu.
Eļļu uzkarsē līdz 160 °C temperatūrai, un liek iekšā cepties pa 3–4 pastelitos. Tos fritē karstā eļļa aptuveni 1 minūti no katras puses, līdz mīkla ir zeltaini brūna. Tad ņem ārā no eļļas un liek iepriekš sagatavotā, ar papīra dvieļiem izklātā traukā, kas uzsūks lieko eļļu. Ļauj atdzist vismaz 10 minūtes. Pirms pasniegšanas var pārbērt ar pūdercukuru.
Komentāri: