Pastas salāti ar tunci

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 250 g pastas gliemežvāku
  • 150 g zaļo zirnīšu
  • 200 g konservēta tunča eļļā
  • 1 rīvēta citrona miziņa
  • 1 ēdamkarote kaperu
  • 1 neliels čili pipars
  • 1 mazs sarkanais sīpols
  • sāls, drupināti melnie pipari
  • Extra virgin olīveļļa pārslacīšanai

Pagatavošana

  1. Pastu novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Kad pasta ir nokāsta, to nedaudz pārslaka ar eļļu, lai dziestot gliemežvāki nesaliptu, un atdzesē.
  2. Zirnīšus iztīra no pākstīm.
  3. 5 minūtes vāra verdošā ūdenī, tad ūdeni nolej un pārlej ar aukstu ūdeni.
  4. Sīpolu notīra un sagriež smalkās šķēlītēs, čili noskalo un sagriež plānās ripiņās. Citronu noskalo un norīvē miziņu.
  5. Pie pastas pievieno zirnīšus, čili, kaperus, sīpolus un citrona miziņu. Visu viegli samaisa.
  6. Pievieno sāli, piparus un eļļu. Viegli sacilā kopā un virspusē kārto tunča gabaliņus.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pastu novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Kad pasta ir nokāsta, to nedaudz pārslaka ar eļļu, lai dziestot gliemežvāki nesaliptu, un atdzesē.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zirnīšus iztīra no pākstīm.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5 minūtes vāra verdošā ūdenī, tad ūdeni nolej un pārlej ar aukstu ūdeni.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sīpolu notīra un sagriež smalkās šķēlītēs, čili noskalo un sagriež plānās ripiņās. Citronu noskalo un norīvē miziņu.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pie pastas pievieno zirnīšus, čili, kaperus, sīpolus un citrona miziņu. Visu viegli samaisa.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno sāli, piparus un eļļu. Viegli sacilā kopā un virspusē kārto tunča gabaliņus.