Šo ēdienu var baudīt arī bez galda piederumiem, vienkārši ņemot rokās. Izcili piemērots dārza svētkiem. Katram ēdājam paredziet vismaz 2 gabaliņus, jo tie ir ļoti garšīgi.
Variācijas par tēmu:
Gliemežvāku pildījumu var gatavot dažādi.
Der zināt:
Šī recepte ir laba uzkoda, ko pasniegt dārza svētkos un bērnu ballītēs. To var ēst gan siltu, gan aukstu.
Pastas gliemežvākus novāra sāls ūdenī lielā ūdens daudzumā. Tad tos nokāš, aplej ar aukstu ūdeni un ļauj atdzist.
Tikmēr sagatavo pildījumu. Vistas fileju smalki sagriež vai samaļ gaļas maļamajā mašīnā.
Zaļumus, ķiplokus un papriku sakapā. No ½ citrona norīvē miziņu.
Visu pievieno vistas gaļai, pie spiež ½ citrona sulu, pievieno sāli un piparus, kā arī biezpienu.
Kārtīgi samīca kopā.
Pastas gliemežvākus līdz malām piepilda ar sagatavoto gaļas masu.
Kārto uz cepešpannas. Pēc izvēles tai var uzklāt cepamo papīru.
Kad visi makaroni sapildīti, tos apkaisa ar rīvētu cieto sieru un liek krāsnī 180 °C temperatūrā cepties ~ 20 minūtes. Pasniedz galdā ar svaigiem lapu salātiem vai kā “pirkstiņēdienu”.
Komentāri: