Pasta tofu mērcē ar sēnēm un saulē kaltētiem tomātiem

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 400 g Tagliatelle pastas
  • 200 ml pastas ūdens
  • 300 g zīda tofu
  • 70 ml auzu dzēriena
  • 1 tējkarote miso pastas
  • 50 g grauzdētu Indijas riekstu
  • 3 daiviņas ķiploku
  • 1 sīpols
  • 200 g portobello sēņu
  • 100 g saulē kaltētu tomātu
  • 50 g spinātu
  • 1 tējkarote oregano
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Blenderī sajauc mērcei līdzīgā viendabīgā konsistencē pusi Indijas riekstu, tofu, miso pastu un auzu dzērienu.
  2. Atsevišķā lielā katlā uzvāra ūdeni, pievieno sāli un novāra pastu.
  3. Lielākā pannā olīveļļā apcep ķiplokus, sīpolus un sēnes. Pievieno sāli un piparus. Visu apcep, līdz dārzeņi kļūst zeltaini brūni. Pannā pievieno sakapātus saulē kaltētus tomātus un pārlej ar tofu mērci. Visu kārtīgi samaisa, ļauj mērcei viegli uzvārīties un pievieno spinātus.
  4. Pannā ar mērci pievieno novārīto pastu un pastas ūdeni, visu kārtīgi samaisa, ja mērce ir kļuvusi pārāk bieza, pannā pievieno vēl nedaudz pastas ūdens.
  5. Pasniedz bļodiņā, pārberot pāri sakapātus Indijas riekstus un zaļumus.