Pasta tofu mērcē ar sēnēm un saulē kaltētiem tomātiem
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
400 g Tagliatelle pastas
200 ml pastas ūdens
300 g zīda tofu
70 ml auzu dzēriena
1 tējkarote miso pastas
50 g grauzdētu Indijas riekstu
3 daiviņas ķiploku
1 sīpols
200 g portobello sēņu
100 g saulē kaltētu tomātu
50 g spinātu
1 tējkarote oregano
2 ēdamkarotes olīveļļas
sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana
Blenderī sajauc mērcei līdzīgā viendabīgā konsistencē pusi Indijas riekstu, tofu, miso pastu un auzu dzērienu.
Atsevišķā lielā katlā uzvāra ūdeni, pievieno sāli un novāra pastu.
Lielākā pannā olīveļļā apcep ķiplokus, sīpolus un sēnes. Pievieno sāli un piparus. Visu apcep, līdz dārzeņi kļūst zeltaini brūni. Pannā pievieno sakapātus saulē kaltētus tomātus un pārlej ar tofu mērci. Visu kārtīgi samaisa, ļauj mērcei viegli uzvārīties un pievieno spinātus.
Pannā ar mērci pievieno novārīto pastu un pastas ūdeni, visu kārtīgi samaisa, ja mērce ir kļuvusi pārāk bieza, pannā pievieno vēl nedaudz pastas ūdens.
Pasniedz bļodiņā, pārberot pāri sakapātus Indijas riekstus un zaļumus.
Komentāri: