Pasta ar ziedkāpostu “siera” mērci

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • 100 g burkānu
  • 200 g sīpolu
  • 80 ml olīveļļas
  • 350 g ziedkāpostu
  • 350 ml ūdens
  • 50 g rauga pārslu
  • 10 g ķiploku pulvera
  • 2 ēdamkarotes Dižonas sinepju
  • sula no ½ citrona
  • 2 ēdamkarotes ceļtekas sēnalu (psyllium)
  • 250 g makaronu

Pagatavošana

  1. Burkānus un sīpolus nomizo, sagriež šķēlītes, apcep katlā karstā olīveļļā 3–5 minūtes, pievieno ziedkāpostus, pārlej ar ūdeni, uzliek vāku un vāra, kamēr dārzeņi pavisam mīksti.
  2. Sēnalu pulveri pārlej ar dažām karotēm auksta ūdens un uzbriedina.
  3. Dārzeņus ar šķidrumu, citronu sulu un garšvielām sablendē ļoti viendabīgā mērcē, tad ātri sablendē ar uzbriedinātajām sēnalām.
  4. Makaronus uzvāra, sajauc ar mērci un pasniedz.