Pasta ar vistas fileju Rokfora gaumē

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Krēmīga un sātīga rudens pasta ar Rokfora siera sūrumu un izteikto garšu.

Sastāvdaļas

  • 500 g pastas
  • 4 vistas filejas
  • 0,5 l vistas buljona
  • 1/4 glāzes piena
  • 100 g Rokfora siera
  • 2 ēdamkarotes kviešu miltu
  • 1 buntīte pētersīļu
  • sāls un svaigi malti melnie pipari
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Vistas filejas sagriež garenās sloksnītēs un uz pannas viegli apcep. Noņem no pannas.
  2. Pannā lej buljonu, tajā iedrupina Rokfora sieru un uzvāra. Ļauj sieram izkust. Pienā iemaisa miltus un pievieno buljonam. Izmaisa un ļauj uzmest burbuli.
  3. Sacepto gaļu liek sagatavotajā mērcē un uz lēnas uguns sautē 5–7 minūtes. Pētersīļus sakapā un pārkaisa mērcei, kad tā jau noņemta no uguns.
  4. Vienlaikus gatavo pastu, to novārot lielā sālsūdens daudzumā al dente konsistencē. Kad pasta gatava, to sacilā kopā ar vistu siera mērcē. Pasniedz nekavējoties.
1. pagatavošanas solis
RokforasPasta_1

Vistas filejas sagriež garenās sloksnītēs un uz pannas viegli apcep. Noņem no pannas.

2. pagatavošanas solis
RokforasPasta_2

Pannā lej buljonu, tajā iedrupina Rokfora sieru un uzvāra. Ļauj sieram izkust. Pienā iemaisa miltus un pievieno buljonam. Izmaisa un ļauj uzmest burbuli.

3. pagatavošanas solis
RokforasPasta_3

Sacepto gaļu liek sagatavotajā mērcē un uz lēnas uguns sautē 5–7 minūtes. Pētersīļus sakapā un pārkaisa mērcei, kad tā jau noņemta no uguns.

4. pagatavošanas solis
RokforasPasta_final

Vienlaikus gatavo pastu, to novārot lielā sālsūdens daudzumā al dente konsistencē. Kad pasta gatava, to sacilā kopā ar vistu siera mērcē. Pasniedz nekavējoties.