Krāsni sakarsē līdz 200 °C temperatūrai. Baklažānu un papriku sagriež nelielos gabalos, ķiplokus sakapā. Dārzeņus liek cepamajā pannā, kas izklāta ar cepamo papīru, apslaka ar olīveļļu, pārkaisa šķipsnu sāls un liek cepties krāsnī uz 25–30 minūtēm.
Kad dārzeņi mīksti, tos liek katlā kopā ar vārītajām lēcām, tomātu biezeni, tomātu pastu, garšaugiem un buljonu. Samaisa un uz nelielas uguns visu pasautē, līdz šķidrums ir samazinājies un mērce iegūst biezāku konsistenci. Ja mērce liekas par biezu, pievieno vēl buljonu.
Olīvas sagriež šķēlītēs, saulē kaltētos tomātus sagriež gabaliņos un pievieno mērcei. Nogriež uguni un iemaisa mērcē arī rauga pārslas un sāli.
Pasniedz ar makaroniem, svaigiem, sakapātiem pētersīļiem un rauga pārslām.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: