Pasta ar sarkano lēcu un dārzeņu mērci

Viegla
līdz 30 min
3 personām

Sastāvdaļas

  • 120 g Rapunzel bio sārto lēcu
  • 1 mazs baklažāns
  • 1 sarkanā paprika
  • 4 daiviņas ķiploku
  • eļļa cepšanai
  • 500 g Alce Nero bio tomātu biezeņa
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 1 ēdamkarote kaltēta oregano
  • 1 tējkarote kaltēta timiāna
  • 300 ml dārzeņu buljona vai ūdens
  • 8 zaļās olīvas
  • 6 saulē kaltēti tomāti eļļā
  • 2 ēdamkarotes rauga pārslu + pasniegšanai
  • ½ tējkarotes sāls
  • sauja svaigu pētersīļu
  • 250 g BioFair rīsu – kvinojas makaronu

Pagatavošana

  1. Lēcas izvāra pēc norādījumiem uz iepakojuma.
  2. Krāsni sakarsē līdz 200 °C temperatūrai. Baklažānu un papriku sagriež nelielos gabalos, ķiplokus sakapā. Dārzeņus liek cepamajā pannā, kas izklāta ar cepamo papīru, apslaka ar olīveļļu, pārkaisa šķipsnu sāls un liek cepties krāsnī uz 25–30 minūtēm.
  3. Kad dārzeņi mīksti, tos liek katlā kopā ar vārītajām lēcām, tomātu biezeni, tomātu pastu, garšaugiem un buljonu. Samaisa un uz nelielas uguns visu pasautē, līdz šķidrums ir samazinājies un mērce iegūst biezāku konsistenci. Ja mērce liekas par biezu, pievieno vēl buljonu.
  4. Olīvas sagriež šķēlītēs, saulē kaltētos tomātus sagriež gabaliņos un pievieno mērcei. Nogriež uguni un iemaisa mērcē arī rauga pārslas un sāli.
  5. Pasniedz ar makaroniem, svaigiem, sakapātiem pētersīļiem un rauga pārslām.