Pannā cepti augļi

Viegla
līdz 30 min
1 personām

Vasarā es pannā cepu ogas, bet rudenī – sezonas augļus! Augļiem piestāv ne tikai sviests un cukurs, bet arī olīveļļa un garšaugi!

Tāpat kā ogas vasarā, tā rudenī šādi pagatavoti augļi ir lielisks sabiedrotais dažādiem ēdieniem! Sākot ar vienkāršāko bezpiedevu jogurtu un beidzot ar mājās gatavotu granolu, tos var pievienot biezpienam un pankūkām, brokastu putrai un svētku šokolādes kūkai!

Un es pat nezinu, vai šī ir recepte! Bet ideja, kā pagatavot, gan!

Sastāvdaļas

  • āboli
  • bumbieri
  • plūmes
  • kanēļa standziņas
  • brūklenes vai dzērvenes
  • 2-3 ēd.k. brūnais cukurs
  • 2 ēd.k. sviests
  • 2-3 ēd.k. olīveļļa
  • rozmarīna zariņi

Pagatavošana

  1. Augļus sagriež daiviņās. Mizu atstāj, lai tie cepoties būtu stingrāki.
  2. Ja nepatīk, ka augļi pannā samaisās, tad var tos saspraust uz stingrākiem rozmarīna zariņiem.
  3. Pannā lej olīveļļu, pievieno sviestu un brūno cukuru. Karsē, līdz sviests un cukurs izkūst, pievieno augļus, kanēļa standziņas un ogas.
  4. Karsē uz vidējas uguns, līdz augļi ir mīkstāki, apkaramelizējušies. Nevajag, pārcept, tad pastāv iespēja, ka augļi izjuks.

Komentāri: