Pankūkām
Krēmam
Dekorēšanai
Pagatavo krēmu: No viena citrona norīvē miziņu. No visiem citroniem izspiež sulu tā, lai sanāk ~ 200 ml. Sulu un miziņas liek nelielā katliņā un uzvāra.
Olas sakuļ kopā ar cukuru, un maisot pievieno citronu sulai katliņā. Turpina vārīt uz lēnas uguns, visu laiku maisot. Pēc 10–12 minūšu nepārtrauktas maisīšanas un karsēšanas uz lēnas uguns krēms sabiezēs. Pašās beigās iemaisa sviestu.
Katliņu noņem no uguns, krēmu pārsedz ar pārtikas plēvi, lai krēmam neizveidotos plēve, un liek aukstumā atdzist.
Sagatavo pankūku mīklu: Olas sakuļ ar cukuru, vaniļas cukuru un nedaudz sāls, pievieno miltus un izmaisa, lai nav kunkuļu. Tad pakāpeniski pievieno pienu, nepārtraukti maisot, kamēr veidojas mīkla saldā krējuma konsistencē. No iegūtās mīklas izcep 20–25 pankūkas. Vēlams izmantot tādu pannu, kuras diametrs sakrīt ar jūsu tortes veidnes diametru. Tas tālāk atvieglos tortes formēšanu.
Sakarsē cepeškrāsni. Tortes formā liek pirmo pankūku, uz tās uzsmērē 1–2 ēdamkarotes krēma, tad virsū klāj nākamo pankūku un arī to apsmērē ar tādu pašu krēma daudzumu. Tā atkārto ar visām pankūkām. Pēdējai pankūkai krēmu virsū neziež.
Saformēto torti liek līdz 170 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 20 minūtes. Tad torti ņem ārā no krāsns un ļauj atdzist.
Kad torte atdzisusi, to apgāž otrādi uz servējamā šķīvja, pārkaisa ar pūdercukuru un dekorē ar citrona miziņas skaidiņām.
Cik gramu ir domāta vaniļas cukura paciņa? Zinu, ka veikalā tās ir diezgan dažādas pēc svara.
Aptuveni 15 grami, kas ir standarta paciņa.