Olu liķiera kūka

Prasa meistarību
līdz 2 h
12 personām

Sastāvdaļas

  • 150 g sviesta
  • 160 g brūnā cukura
  • 2 olas
  • 180 g miltu
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 1tējkarote malta ingvera
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 tējkarote sodas
  • 120 ml paniņu

KRĒMAM

  • 200 g sviesta
  • 200 g pūdercukura
  • 1 tējkarote kanēļa
  • šķipsna muskatrieksta
  • 4 ēdamkarotes olu liķiera
  • 300 g krēmsiera

DEKORĒŠANAS KRĒMAM

  • 100 g baltās šokolādes
  • 2 ēdamkarotes olu liķiera

Pagatavošana

  1. Sviestu liek nelielā katliņā un karsē uz vidēji lielas liesmas, līdz sviests kļuvis zeltaini brūns. Sabrūnējušos taukus nosmeļ ar karoti. Sviestu lej bļodiņā un atdzesē vismaz 1 stundu ledusskapī.
  2. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai. Divas 20 cm/dm cepamās formas noklāj ar cepamo papīru un maliņas nosmērē ar tējkaroti sviesta.
  3. Bļodā liek atdzesēto sviestu un puto kopā ar cukuru, līdz sviests kļuvis krēmīgs un gaišs. Turpinot putot, pa vienai pievieno olas. Pēc katras rūpīgi samaisa visas sastāvdaļas.
  4. Atsevišķā traukā iesijā miltus, sodu, ingveru, kanēli un cepamo pulveri. Mīklai pievieno sauso maisījumu un paniņas un puto, līdz masa kļuvusi krēmīga. Masu sadala divās daļās un pilda cepamajās formās. Liek krāsnī un cep 25–28 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
  5. Pagatavo krēmu. Bļodā liek sviestu, pūdercukuru, kanēli, muskatriekstu un olu liķieri. Puto, līdz izveidojusies viendabīga masa. Pievieno arī krēmsieru, un turpina putot vēl nedaudz, līdz krēms kļuvis viendabīgs. Nogaršo, ja nepieciešams, pievieno vēl olu liķieri.
  6. Atdzisušos biskvītus sagriež divās ripās. Uz kūku šķīvja liek pirmo biskvīta kārtu, pa virsu smērē krēmu, atkal liek biskvītu un smērē krēmu, un tā turpina ar visām kārtām. Atlikušo krēmu smērē ap kūkas malām. Kūku liek ledusskapī. Tikmēr samaisa izkausētu balto šokolādi ar olu liķieri. Pārlej atdzisušajai kūkai.