Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Olu liķiera kūka
Prasa meistarību
līdz 2 h
12 personām
Sastāvdaļas
150 g sviesta
160 g brūnā cukura
2 olas
180 g miltu
1 tējkarote kanēļa
1tējkarote malta ingvera
1 tējkarote cepamā pulvera
1 tējkarote sodas
120 ml paniņu
KRĒMAM
200 g sviesta
200 g pūdercukura
1 tējkarote kanēļa
šķipsna muskatrieksta
4 ēdamkarotes olu liķiera
300 g krēmsiera
DEKORĒŠANAS KRĒMAM
100 g baltās šokolādes
2 ēdamkarotes olu liķiera
Pagatavošana
Sviestu liek nelielā katliņā un karsē uz vidēji lielas liesmas, līdz sviests kļuvis zeltaini brūns. Sabrūnējušos taukus nosmeļ ar karoti. Sviestu lej bļodiņā un atdzesē vismaz 1 stundu ledusskapī.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai. Divas 20 cm/dm cepamās formas noklāj ar cepamo papīru un maliņas nosmērē ar tējkaroti sviesta.
Bļodā liek atdzesēto sviestu un puto kopā ar cukuru, līdz sviests kļuvis krēmīgs un gaišs. Turpinot putot, pa vienai pievieno olas. Pēc katras rūpīgi samaisa visas sastāvdaļas.
Atsevišķā traukā iesijā miltus, sodu, ingveru, kanēli un cepamo pulveri. Mīklai pievieno sauso maisījumu un paniņas un puto, līdz masa kļuvusi krēmīga. Masu sadala divās daļās un pilda cepamajās formās. Liek krāsnī un cep 25–28 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
Pagatavo krēmu. Bļodā liek sviestu, pūdercukuru, kanēli, muskatriekstu un olu liķieri. Puto, līdz izveidojusies viendabīga masa. Pievieno arī krēmsieru, un turpina putot vēl nedaudz, līdz krēms kļuvis viendabīgs. Nogaršo, ja nepieciešams, pievieno vēl olu liķieri.
Atdzisušos biskvītus sagriež divās ripās. Uz kūku šķīvja liek pirmo biskvīta kārtu, pa virsu smērē krēmu, atkal liek biskvītu un smērē krēmu, un tā turpina ar visām kārtām. Atlikušo krēmu smērē ap kūkas malām. Kūku liek ledusskapī. Tikmēr samaisa izkausētu balto šokolādi ar olu liķieri. Pārlej atdzisušajai kūkai.
Komentāri: