Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes
Olīvu krēmsiera tarte ar lasi, cukīni un puraviem
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Šī dienvidnieciskā rakstura tarte noteikti ies pie sirds arī konservatīvākiem ziemeļniekiem. Lasis, puravs un olīves ir lielisks trio ar kuru nevar nošaut greizi.
Sastāvdaļas
Smilšu mīklas pamatnei:
200 g milti
100 g sviests
1 ola
Pildījumam:
180 gkrēmsiera
2 olas
70 g saldā krējuma
1 puravs
300 g laša
1 neliels cukini
Pagatavošana
Pagatavo smilšu mīklas pamatni. Bļodā sajauc miltus un aukstu sarīvētu sviestu. Visu mīca, līdz iegūst rīvmaizei līdzīgu drupenu konsistenci, tad pievieno sakultu olu un turpina ar rokām mīcīt, līdz mīkla nelīp pie rokām. Mīklu liek cepamajā formā un izveido ‘groziņu’.
Tikmēr pagatavo pildījumu. Puravu sagriež smalkās ripiņās, cukini smalkos salmiņos Lasi sagriež nelielos gabaliņos, olīves ripiņās. Visu kārto groziņā kārtīgi vai nekārtīgi, kā pašiem gribās.
Krēmsieru sakuļ kopā ar saldo krējumu un olām. Pārlej pāri izkārtotajām ‘cietajām’sastāvdaļām. Uzkarsē krāsni 180 grādus karstu. Cep tarti ~40 minūtes.
Komentāri: