Olīvu krēmsiera tarte ar lasi, cukīni un puraviem

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Šī dienvidnieciskā rakstura tarte noteikti ies pie sirds arī konservatīvākiem ziemeļniekiem. Lasis, puravs un olīves ir lielisks trio ar kuru nevar nošaut greizi.

Sastāvdaļas

Smilšu mīklas pamatnei:

  • 200 g milti
  • 100 g sviests
  • 1 ola

Pildījumam:

  • 180 gkrēmsiera
  • 2 olas
  • 70 g saldā krējuma
  • 1 puravs
  • 300 g laša
  • 1 neliels cukini

Pagatavošana

  1. Pagatavo smilšu mīklas pamatni. Bļodā sajauc miltus un aukstu sarīvētu sviestu. Visu mīca, līdz iegūst rīvmaizei līdzīgu drupenu konsistenci, tad pievieno sakultu olu un turpina ar rokām mīcīt, līdz mīkla nelīp pie rokām. Mīklu  liek cepamajā formā un izveido ‘groziņu’.
  2. Tikmēr pagatavo pildījumu. Puravu sagriež smalkās ripiņās, cukini smalkos salmiņos Lasi sagriež nelielos gabaliņos, olīves ripiņās. Visu kārto groziņā kārtīgi vai nekārtīgi, kā pašiem gribās.
  3. Krēmsieru sakuļ kopā ar saldo krējumu un olām. Pārlej pāri izkārtotajām ‘cietajām’sastāvdaļām. Uzkarsē krāsni 180 grādus karstu. Cep tarti ~40 minūtes.