Ogu un ābolu krambls jeb drumstalu deserts

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Viegla
līdz 1 h
6 personām

Šis ogu, ābolu un kokosriekstu drumstalu deserts vislabāk pagatavojams vasaras beigās vai rudenī, kad mums pieejamas pašu svaigās ogas un āboli. Šī recepte ir tiešām ļoti vienkārša un rezultāts patiešām gards.

Gatavojot šo drumstalu desertu, vienīgais eksperiments iespējams ogu un ābolu izvēlē. Anna Panna šajā video receptē izvēlējusies mellenes, kazenes un avenes, taču recepte pieļauj arī citu ogu izmantošanu, pēc saviem ieskatiem. Arī ābolu šķirni lietojiet to, kuru paši vairāk kārojiet.

Ar ko pasniegt drumstalu desertu?

Kad deserts ir gatavs, to var pasniegt tāpat vai arī papildināt, piemēram, ar saldējumu vai vaniļas mērci, vai vienkārši pārkaisīt ar pūdercukuru.

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas 6 porcijām:

  • 250 g ogu
  • 2 lieli āboli
  • 80 g cukura
  • 1 ēdamkarote miltu

Sastāvdaļas drumstalām:

  • 60 g sviesta
  • 60 g cukura
  • 60 g miltu
  • 50 g kokosriekstu skaidiņu
  • šķipsna sāls
  • ⅓ tējkarotes kanēļa

Pagatavošana

  1. Ābolus nomizo un sagriež nelielos kubiņos. Ber bļodā un pievieno ogas, cukuru, sāli un miltus. Visu samaisa un pilda karstumizturīgos trauciņos.
  2. Pagatavo drumstalas. Visas sastāvdaļas sajauc bļodā un ar rokām mīca, līdz veidojas drupačas. Ber pāri sapildītajai augļu masai trauciņos.
  3. Liek līdz 200ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 25–30 minūtes.

Komentāri:

Jūsu komentārs: