Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Misisipi dubļu kūka
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
12 personām
Sastāvdaļas
250 g sviesta
200 g tumšās šokolādes
2 ēdamkarotes šķīstošās kafijas
50 g kakao
4 olas + 1 olas dzeltenums
120 g cukura
100 g gaišā muskovado cukura
250 g bezpiedevu jogurta
250 g miltu
12 g cepamā pulvera
¼ tējkarotes sāls
KRĒMAM
300 g tumšās šokolādes
100 g piena šokolādes
200 g saldā krējuma
50 g sviesta
OLBALTUMA KRĒMAM
1 olas baltums
50 g cukura
20 g ūdens
Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170 °C temperatūrai. Kūku formu 24 cm/dm izbārsta ar cepamo pulveri, maliņas nosmērē ar kripatiņu sviesta.
Katliņā liek sviestu, šokolādi un šķīstošo kafiju. Silda uz vismazākās uguns, līdz sviests un šokolāde izkusuši.
Atsevišķā traukā 3 minūtes puto olas kopā ar abu veidu cukuru, līdz izveidojusies krēmīga masa. Pievieno izkausēto masu un iemaisa. Iesijā sāli, cepamo pulveri, kakao un miltus. Pēdējo iemaisa jogurtu. Gatavo mīklu lej cepamajā formā un liek krāsnī. Cep 50–60 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
Pagatavo krēmu. Lielā bļodā liek sviestu un sasmalcinātu šokolādi. Katliņā uzsilda saldo krējumu līdz pirmajam burbulim. Aplej ar to šokolādi un atstāj uz pāris minūtēm izkust, ik pa brīdim apmaisot. Kad šokolāde izkususi, ar mikseri puto krēmu, līdz tas atdzisis un kļuvis krēmīgs.
Atdzesēto kūku sagriež 3 daļās. Starp katru kārtu smērē šokolādes krēmu.
Pagatavo olbaltuma krēmu. Nelielā katliņā lej ūdeni un ieber cukuru. Liek vārīties uz vidējas uguns. Vāra 5–7 minūtes līdz brīdim, kad cukurs izkusis un sabiezējis sīrupā. Sāk putot olbaltumu. Kad iegūtas baltas putas, mazā strūkliņā pievieno verdošo sīrupu. Turpina putot vēl 5 minūtes, līdz olbaltums atdzisis.
Ar gatavo olbaltuma krēmu dekorē kūkas virspusi pēc savām vēlmēm.
Komentāri: