Misisipi dubļu kūka

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
12 personām

Sastāvdaļas

  • 250 g sviesta
  • 200 g tumšās šokolādes
  • 2 ēdamkarotes šķīstošās kafijas
  • 50 g kakao
  • 4 olas + 1 olas dzeltenums
  • 120 g cukura
  • 100 g gaišā muskovado cukura
  • 250 g bezpiedevu jogurta
  • 250 g miltu
  • 12 g cepamā pulvera
  • ¼ tējkarotes sāls

KRĒMAM

  • 300 g tumšās šokolādes
  • 100 g piena šokolādes
  • 200 g saldā krējuma
  • 50 g sviesta

OLBALTUMA KRĒMAM

  • 1 olas baltums
  • 50 g cukura
  • 20 g ūdens

 

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170 °C temperatūrai. Kūku formu 24 cm/dm izbārsta ar cepamo pulveri, maliņas nosmērē ar kripatiņu sviesta.
  2. Katliņā liek sviestu, šokolādi un šķīstošo kafiju. Silda uz vismazākās uguns, līdz sviests un šokolāde izkusuši.
  3. Atsevišķā traukā 3 minūtes puto olas kopā ar abu veidu cukuru, līdz izveidojusies krēmīga masa. Pievieno izkausēto masu un iemaisa. Iesijā sāli, cepamo pulveri, kakao un miltus. Pēdējo iemaisa jogurtu. Gatavo mīklu lej cepamajā formā un liek krāsnī. Cep 50–60 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
  4. Pagatavo krēmu. Lielā bļodā liek sviestu un sasmalcinātu šokolādi. Katliņā uzsilda saldo krējumu līdz pirmajam burbulim. Aplej ar to šokolādi un atstāj uz pāris minūtēm izkust, ik pa brīdim apmaisot. Kad šokolāde izkususi, ar mikseri puto krēmu, līdz tas atdzisis un kļuvis krēmīgs.
  5. Atdzesēto kūku sagriež 3 daļās. Starp katru kārtu smērē šokolādes krēmu.
  6. Pagatavo olbaltuma krēmu. Nelielā katliņā lej ūdeni un ieber cukuru. Liek vārīties uz vidējas uguns. Vāra 5–7 minūtes līdz brīdim, kad cukurs izkusis un sabiezējis sīrupā. Sāk putot olbaltumu. Kad iegūtas baltas putas, mazā strūkliņā pievieno verdošo sīrupu. Turpina putot vēl 5 minūtes, līdz olbaltums atdzisis.
  7. Ar gatavo olbaltuma krēmu dekorē kūkas virspusi pēc savām vēlmēm.

Komentāri: