Mille feuille ar avenēm un maskarpones siera krēmu

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
8 personām

Ziemā parasti šo kūku gatavoju ar klasisko vārīto krēmu, jo ir tradīcijas, ko ir vērts nemainīt. Taču vasarā visi vārītie krēmi liekas par smagu, par saldu, par karstu gatavošanai, un tādēļ to aizstāju ar ko vieglāku. Piemēram, maskarpones krēmu. Bet arī šeit varat ļaut vaļu fantāzijai. Galvenais, lai krēms nav pārāk šķidrs.

Sastāvdaļas

MĪKLAI

  • ja izmanto saldēto kārtaino mīklu, tad pietiek ar vienu 400 g iepakojumu, jo no katras plāksnes var izrullēt divas plāksnes cepšanai
  • 2 ēdamkarotes cukura

KRĒMAM

  • 400 g maskarpones krēma
  • 3–4 ēdamkarotes pūdercukura
  • 200 g krēmsiera
  • svaigas avenes

Pagatavošana

  1. Gatavu mīklu sadala vairākās vienādās daļās un kopā izrullē 6 taisnstūrus.
  2. Katru no tiem liek cepties atsevišķi. Pirms cepšanas pārkaisa ar cukuru, lai tas mazliet karamelizējas, kā arī sadursta ar dakšiņu, lai nepūšas. Vislabāk cepoties sākumā uzlikt pa virs vēl vienu cepamo pannu, lai mīklas plāksnes paliek plakanas. Pēc brīža noņem pannu nost un turpina cept, līdz mīkla ir zeltaini brūna.
  3. Mīklas plāksnes atdzesē. Vienādas tās apgriezīs, kad būs sapildīta, ja vēlas, var atstāt pa nakti ledusskapī. Ja vēlas ēst uzreiz, izmantojot asu maizes nazi, mīklas plāksnes aplīdzina uzreiz.
  4. Maskarpones krēmu, izmantojot mikseri, sajauc kopā ar krēmsieru un pamazām pievieno pūdercukuru, līdz tas ir tik salds, cik vēlas. Krēmam var pievienot arī svaigas avenes.
  5. Izmantojot platu nazi vai konditorejas maisiņu, uz pirmās plāksnēs liek biezu kārtu krēma. Pa virsu liek nākamo plāksni, piespiež to un tai liek virsū krēmu. Turpina tā uz augšu.Pēdējai mīklas kārtai neliek virsū neko.
  6. Kūku liek ledusskapī. Kad tā pāris stundas nostāvējusi, tad ir pavisam viegli tai aplīdzināt maliņas. Dekorē ar svaigām avenēm.

Komentāri:

Jūsu komentārs: