Inga Kalniņa ir divu blogu autore (“Le Petit Pot” un “UrbanicOrganic”) un mamma divām jaukām meitenēm – Grētai Teodorai un Florencei Rozei, kas iedvesmoja Ingu sarakstīt savu pirmo grāmatu “Pilnām Mutēm” un izveidot pirmo pavārburtnīcu bērniem latviešu valodā.
Mīdijas ar ķiploku un spinātu mērci un spageti
Viegla
līdz 1 h
2 personām
Lai pagatavotu bagātīgu pastu, vispirms nepieciešams pagatavot mērci un pašās beigās tajā iemaisīt spageti. Tātad vispirms pagatavo siltu un krēmīgu ķiploku mērci. Pastu atstāj uz pēdējo brīdi.
Sastāvdaļas
2 ķiploki
1 liels sīpols
saulē kaltēti tomāti
spināti
mīdijas
saldais krējums
cietais siers
sāls, pipari
pētersīļi
spageti
Pagatavošana
Dziļā pannā liek sviestu un mazliet olīveļļas. Kad sviests uzkarsis, pievieno sīki sakapātus ķiplokus un apcep (nepiededzina). Ja izmantojat mīdijas bez čaulām, tad tās liek pannā un apcep, līdz tās ir gatavas (maina krāsu). Noņem no uguns un noliek blakus. Uz tās pašas pannas sviestā sautē sakapātu sīpolu un sakapātus kaltētos tomātus, līdz sīpoli gatavi.
Uz pannas lej bagātīgi saldo krējumu, pievieno sāli un melnos piparus. Kad saldais krējums vārās, pievieno bagātīgas saujas spinātu. Beigās pievieno rīvētu cieto sieru un sakapātus pētersīļus (tas nav obligāti).
Novāra spageti, ko pievieno sagatavotajām mīdijām un ķiploku mērcei.
Komentāri: