Meža zemeņu ievārījums

Viegla
līdz 1 h
1 personām

Sastāvdaļas

  • 1 kg meža zemeņu
  • 100 g baltā cukura
  • 500 g ievārījuma cukura ar pektīnu

Pagatavošana

  1. Meža zemenes attīra no zaļumiņiem un dažādiem netīrumiem (neskalo!), tām pāri ber balto cukuru un atstāj uz 2 stundām, lai sulo.
  2. Zemenes liek lielā katlā un uzkarsē līdz 100 ºC temperatūrai, maisa aptuveni 5 minūtes. Pievieno ievārījuma cukuru un vāra vēl 5 minūtes. Ņem nost no uguns.
  3. Iepriekš nepieciešams sagatavot burciņas un vāciņus – sterilizēt un nožāvēt.
  4. Karsto ievārījumu pilda sterilizētajās burciņās, tās nekavējoties aizvāko un tad atdzesē.