Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Meža zemeņu ievārījums
Viegla
līdz 1 h
1 personām
Sastāvdaļas
1 kg meža zemeņu
100 g baltā cukura
500 g ievārījuma cukura ar pektīnu
Pagatavošana
Meža zemenes attīra no zaļumiņiem un dažādiem netīrumiem (neskalo!), tām pāri ber balto cukuru un atstāj uz 2 stundām, lai sulo.
Zemenes liek lielā katlā un uzkarsē līdz 100 ºC temperatūrai, maisa aptuveni 5 minūtes. Pievieno ievārījuma cukuru un vāra vēl 5 minūtes. Ņem nost no uguns.
Iepriekš nepieciešams sagatavot burciņas un vāciņus – sterilizēt un nožāvēt.
Karsto ievārījumu pilda sterilizētajās burciņās, tās nekavējoties aizvāko un tad atdzesē.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: