Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumiem pievieno cukuru, sēkliņas no vaniļas pāksts un ar mikseri saputo, līdz dzeltenumi kļūst gaiši, pievieno maskrapones sieru un ieputo.
Citā bļodā saputo olu baltumus stingrās putās. Saputotos baltumus pa daļām iecilā dzeltenumu masā.
Lēzenā bļodiņā saspaida pusi meža aveņu, pievieno apelsīnu liķieri.
Kārto tiramisu. Var gatavot atsevišķas porcijas vai arī kārtot lielā traukā un porcionēt pēc tam.
“Dāmu pirkstiņu” cepumus pa vienam mērcē saspaidītajās avenēs un kārto trauka apakšā, pāri liek daļu saspaidīto aveņu, tad maskrapones krēma kārtu. Atkārto vēl vienu kārtu ar mērcētiem cepumiem, aveņu mērci un pāri kārto atlikušo maskrapones krēmu. Visu dekorē ar atlikušo pusi svaigo meža aveņu.
Vislabāk baudīt nākamajā dienā. Deserts jāuzglabā ledusskapī.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: