Meža aveņu tiramisu

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

500 g maskrapones siera

5 olas

100 g cukura

sēkliņas no ½ vaniļas pāksts

300 g meža aveņu

80 ml apelsīnu liķiera

100 g cepumu “Dāmu pirkstiņi”

Pagatavošana

  1. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumiem pievieno cukuru, sēkliņas no vaniļas pāksts un ar mikseri saputo, līdz dzeltenumi kļūst gaiši, pievieno maskrapones sieru un ieputo.
  2. Citā bļodā saputo olu baltumus stingrās putās. Saputotos baltumus pa daļām iecilā dzeltenumu masā.
  3. Lēzenā bļodiņā saspaida pusi meža aveņu, pievieno apelsīnu liķieri.
  4. Kārto tiramisu. Var gatavot atsevišķas porcijas vai arī kārtot lielā traukā un porcionēt pēc tam.
  5. “Dāmu pirkstiņu” cepumus pa vienam mērcē saspaidītajās avenēs un kārto trauka apakšā, pāri liek daļu saspaidīto aveņu, tad maskrapones krēma kārtu. Atkārto vēl vienu kārtu ar mērcētiem cepumiem, aveņu mērci un pāri kārto atlikušo maskrapones krēmu. Visu dekorē ar atlikušo pusi svaigo meža aveņu. 
  6. Vislabāk baudīt nākamajā dienā. Deserts jāuzglabā ledusskapī.

Komentāri: