Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Melleņu siera kūka
Viegla
līdz 2 h
12 personām
Sastāvdaļas
250 g cepumu
100 g sviesta
500 g Philadelphia klasiskā krēmsiera
10 g kukurūzas cietes
140 g cukura
3 olas
150 ml skābā krējuma
200 g melleņu (var izmantot saldētas)
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 150 °C temperatūrai. Cepamo formu noklāj ar cepamo papīru, malas ietauko ar sviesta gabaliņu vai olīveļļu.
Mazā katliņā izkausē sviestu. Cepumus sasmalcina. Abas sastāvdaļas savieno, samaisa un ber sagatavotajā formā. Nopresē pamatni ar pirkstiem vai karoti.
Bļodā samaisa krēmsieru ar kukurūzas cieti un cukuru, līdz izveidojusies viendabīga masa. Pa vienai iemaisa olas, beidzamo pievieno krējumu. Masu lej formā. Pa virsu ber mellenes un iecilā tās vai iemaisa. Kūku cep krāsnī 1 stundu 45 minūtes.
Komentāri: