Melleņu siera kūka

Viegla
līdz 2 h
12 personām

Sastāvdaļas

  • 250 g cepumu
  • 100 g sviesta
  • 500 g Philadelphia klasiskā krēmsiera
  • 10 g kukurūzas cietes
  • 140 g cukura
  • 3 olas
  • 150 ml skābā krējuma
  • 200 g melleņu (var izmantot saldētas)

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 150 °C temperatūrai. Cepamo formu noklāj ar cepamo papīru, malas ietauko ar sviesta gabaliņu vai olīveļļu.
  2. Mazā katliņā izkausē sviestu. Cepumus sasmalcina. Abas sastāvdaļas savieno, samaisa un ber sagatavotajā formā. Nopresē pamatni ar pirkstiem vai karoti.
  3. Bļodā samaisa krēmsieru ar kukurūzas cieti un cukuru, līdz izveidojusies viendabīga masa. Pa vienai iemaisa olas, beidzamo pievieno krējumu. Masu lej formā. Pa virsu ber mellenes un iecilā tās vai iemaisa. Kūku cep krāsnī 1 stundu 45 minūtes.

Komentāri: