Melleņu saldējums

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 240 ml saldā krējuma
  • 180 g svaigu melleņu
  • 100 g cukura
  • 100 ml piena
  • 2 ēdamkarotes laima sulas
  • 2 olu dzeltenumi
  • ½ tējkarotes vanilīna cukura

Pagatavošana

  1. Virtuves kombainā vai ar rokas blenderi mellenes samaļ viendabīgā masā. Masu lej katliņā, pievieno laima sulu, 50 g cukura un uzvāra, tad izkāš caur sietiņu un atdzesē.
  2. Bļodā sajauc olu dzeltenumus ar 50 ml piena un atlikušajiem 50 g cukura.
  3. Katliņā uzkarsē saldo krējumu un 50 ml piena.
  4. Maisot olu dzeltenumus, cukuru un pienu, ļoti lēnām pievieno uzkarsēto pienu un saldo krējumu, tad sajaukto masu lej atpakaļ katliņā un maisot karsē uz lēnas uguns, līdz tā nedaudz sabiezējusi.
  5. Katliņa saturam pievieno melleņu biezeni un vaniļas ekstraktu. Saldējuma masu liek saldētavā un, ik pēc 30 minūtēm apmaisot, sasaldē.
  6. Saldējumu pasniedz ar svaigām mellenēm.

Komentāri: