Labāk pazīstama kā Našķoties Zane. 2019. gada Zane sarakstīja savu pirmo grāmatu “Našķoties”, kas izrādās konkrētā gada pirktākās grāmata Latvijā. Zanes receptes visbiežāk ir vienkāršas, viegli atkārtojamas un tādas, kas vienmēr izdosies. Tipiskākie ēdieni ir tieši komfortēdieni- gan sāļi, gan saldi.
Melleņu saldējums
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
240 ml saldā krējuma
180 g svaigu melleņu
100 g cukura
100 ml piena
2 ēdamkarotes laima sulas
2 olu dzeltenumi
½ tējkarotes vanilīna cukura
Pagatavošana
Virtuves kombainā vai ar rokas blenderi mellenes samaļ viendabīgā masā. Masu lej katliņā, pievieno laima sulu, 50 g cukura un uzvāra, tad izkāš caur sietiņu un atdzesē.
Bļodā sajauc olu dzeltenumus ar 50 ml piena un atlikušajiem 50 g cukura.
Katliņā uzkarsē saldo krējumu un 50 ml piena.
Maisot olu dzeltenumus, cukuru un pienu, ļoti lēnām pievieno uzkarsēto pienu un saldo krējumu, tad sajaukto masu lej atpakaļ katliņā un maisot karsē uz lēnas uguns, līdz tā nedaudz sabiezējusi.
Katliņa saturam pievieno melleņu biezeni un vaniļas ekstraktu. Saldējuma masu liek saldētavā un, ik pēc 30 minūtēm apmaisot, sasaldē.
Paldies par šo recepti! Sanāca ļoooooti labs! Šovasar veikala saldējums vairs netiks iepirkts! :))
Šis ir labākais kompliments recepšu autoram. 🙂