Kūkas cepšana būs pa spēkam arī tiem, kuri ceps to pirmo reizi. Kūkai pildījumam var izmantot gan skābo krējumu, gan veselīgāko turku jogurtu. Paredziet laiku kūkas atpūtai ledusskapī, jo vislabāk tā garšos nākamajā dienā!
Pildījumam:
Olas sakuļ ar cukuru, pievieno šķidru medu. Ja medus ir biezs, to iepriekš ūdens peldē izkausē.
Olu un medus masai pievieno sodu, miltus un samaisa.
Mīkla būs vijīga un nedaudz “ķepīga”.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Uz cepamā papīra uzvelk apli, šablonam ņemot kūkas veidni 26 cm diametrā, un izgriež.
Papīra apli liek uz kūkas veidnes apakšas, ar ēdamkaroti uzliek mīklu un izlīdzina plānā kārtā.
Cep sakarsētā krāsnī 3–4 minūtes.
Kad tortes pamatne ir “piepūtusies” un kļuvusi zeltaina, to izņem no plīts, apgriež otrādi un uzmanīgi noņem papīru.
Liek cepties nākamo kārtu. No dotā mīklas daudzuma sanāk 6–7 tortes pamatnes. Vienu pamatni paredz drumstalām tortes pārkaisīšanai.
Sagatavo pildījumu: krējumu liek bļodiņā un pievieno cukuru pēc garšas. Pildījumam ir jābūt skābeni saldam.
Citronu noskalo, nosusina, norīvē tam miziņu un pievieno krējumam.
Tortes pamatnes saliek citu virs citas un ar asu nazi apgriež maliņas.
Sāk veidot torti – uz katras kārtas smērē skābo krējumu.
Kad ir uzlikta pēdējā kūkas kārta, uz virsmas uzliek virtuves dēlīti un piespiež, lai kūka būtu no augšpuses plakana. Patur 5–10 minūtes.
Atlikušo tortes plāksni un nogrieztās maliņas sadrupina un apgrauzdē uz pannas viegli brūnas. Lai drupačas būtu smalkākas, tās var sablenderēt.
Torti pārsmērē ar atlikušo krējumu.
Pārkaisa ar drupačām.
Liek vēsumā uz 24 stundām.
Laba kuka man sanaca! Mikla loti garsiga!
Skaisti !
loti fantastiski un garsiigi
Ko darīt ja mīklu pa biezu uztaisīja?
Var kaut kā izlabot?
Var mēģināt vēl vienu olu pievienot, bet mēs negarantējam, ka sanāks. Vislabāk taisīt būtu tomēr no jauna.
Drosi var pievienot vel medu lidz iegust vajadzigo konsistenci vai cept tadu pabiezu. Arii sanaak. Loti gardi.
Paldies par recepti!Kūka sanāk “perfecto” visi slavē!! Iesaku!!! ?
Man vislabāk garšo svaigās kūkas, kā šī:
http://zinas.org/svaigedaju-zemenu-bananu-krema-kuka/
Man sanāca mīkla par biezu, liku klāt vēl 1 olu, apm 100 ml medus. – pec sajuutaam.
Ļoti garšīga kūka un laba recepte.Iesaku,kad klāj uz cepam papīru mīklu uzliek vidiņā un ar apļveida kustībām līdz maliņām līdzina,tā vieglāk.Lai veicās!
Ļoooooti laba meduskūka!
Kūka lieliska, tikai man skābais krējums diezgan šķidrs sanāk.. Tam tā ir jābūt?
Mīkla izdevās lieliska, vienīgi man arī sanāca tāda biezāka, bet atšķaidīju ar ūdeni un viss tāpat sanāca super!
Vēl varu dot praktisku padomu – mīklu uzsmērēt nedaudz vairāk par tiem 26 cm, tad pēc cepšanas uzlikt kūkas formu un izgriezt apli, rezultātā pāri palikušās maliņas varēs kaisīt pa virsu un nebūs “jāziedo” vesela plāksne.
Liels paldies par recepti, cepu šo kūku pirmo reizi un viss sanāca! 🙂
Ēdājiem vienīgi likās ka krējums nav pārāk salds – bet man bija tieši laikā 🙂
Arī man, cepot pirmo reizi, viss sanāca ideāli! Kad gatavoju krējuma masu, pagaršojot arī likās, ka vajag saldāku, tāpēc pieliku vēl 2 ēdk ar cukuru. Super kūka.
Liels paldies par recepti, gatavoju pirmo reizi, sanaca ideali. Nu jau cepu atkal, darba ballitei. Paldies
nespej s del es esmu individs es pie kirt aizdevumus visiem cilveki spej ieverot . vai nu jums ir nepiecie ama nauda, citu iemeslu del , pat ja jums ir melnaja saraksta, ludzu, nevilcinieties, lai man
paldies, garda un izskata zinjaa iespaidiiga torte, neticaas, ka es to izcepu! (: protams, laikietilpiiga. arii man miikla sanaaca par biezu, kaalab gruuti bija uzziest, taapeec arii plaaksnes sanaaca paaraak biezas un tikai 4 gab., garshu tas, protams, neietekmeeja. naakamreiz atskaidiisu ar uudeni. kreejuma vietaa njeemu griekju jogurtu 10%, kam pievienoju tikai 1 pacinju vaniljas cukura, tieshi laikaa skaabums, jo kuuka ir loti salda (lai arii miiklai pieliku tikai 3 karotes cukura, vienu no taam vaniljas). ak, jaa, tortes formu vispirms ietaukoju, lai ziezhot miiklu, nesliid nost cepampapiirs.
Gatavoju pirmo reizi, sanaaca ljoti labi, visi slaveeja! Tik man nevajadzeeja tik daudz kreejumu cik noraadiits receptee, pilniigi pietika ar 1l.Paldies par recepti, noteikti cepshu veel!!!!! 🙂
Cepu pirmo reizi,arī sanāca pabieza,ķepīga,smērēju ar nazi. :)Es uz cepampapīra uzliku lielu šķīvi,apvilku apkart un uz apļa uzsmēreju mīklu,man vienkārši nav kūku cepamā forma.
Gala rezultāts ļoti labs 🙂
Rīt 8.marts,būs ko sveicējus pacienāt 🙂
P.s. Citi varbūt nesvin šos svētkus,bet mūsu ielas vīrieši-kaimiņi tomēr davina dāmām ziedus.Un tas ir ļoti patīkami!
Kūka izdevās uz visiem 100%. Medus kūku tiešām cepu pirmo reizi. Sākumā šķita ka mīkla bieza un pa daudz ķēpīga, bet ja ievēro teikto, ka jāsmērē plānas kārtiņas(baigais piņķeris gan, bet uz beigās roku “piešāvu”), izdodas ideāli. Paldies par recepti!!!
Pirmo reizi cepu kūku kad priekšā teica tikai recepte, un ziniet, nu ļoooti labi sanāca. Visi slavēja. Paldies par šo recepti. Tik gardi un patiesībā vienkārši. :))
Liels papdies Jums par recepti! Beidzot man arī izdevās izcept medus kūku! Viss izdevās.
Veiksmi!
Kūka sanāca lieliska. Viegli un ātri pagatavojamas mīklas kārtas – spēj tik likt iekšā un ņemt ārā kārtas no cepeškrāsns. Paldies par recepti!
Pamēģināju, esmu ļoti vīlusies, torte vispār negaršo pēc medus kūkas. Jā, ir mīksta, viegli griežama, bet garšo pēc lētas citrona kūkas. Pildījums ir taukains, torte ir gaiša. Es teiktu lēta, sastāvējusies citronkūka no vietējā veikala.
Hmmm…tad nevajadzēja izvēlēties tās lētās citronkūkas sastāvdaļas ar taukaino pildījumu! 😉
Man šī recepte ļoti patīk! Esmu cepusi vismaz 12 reižu pēc šīs receptes un katru reizi kūka izdevusies lieliska!
Liels paldies piegalda.lv, ka te ir iespēja smelties idejas! :))
Paldies par recepti, es tikai pieliku balto cukuru, jo brūnais man nebīja! Sanāca ļoti garšīgi!!!
Ideālā kūka un kūkas recepte! Šodien cepšu trešo gadu uz savu dzimšanas dienu!! 🤗👍🏻😘😍
Tā bija mana pirmā kūka mūžā. Ļoti ilgi vajadzèja saņemties, bet izdevàs fantastiski garda un smuka arīdzan. Pati nenoticèju, ka bija pašas gatavota, ne bodē pirkta.
Biju par slinku, lai ceptu 7 ripas atsevišķi. Mīklu sagatavoju precīzi divreiz mazákàs devàs. Izklàju uz cepampapīra pa visu kantaino cepešpannu, un, kad gatava, sagriezu precīzi vienádàs daļās. Max 10minūtès visas plātnes bija gatavas. Iznāca jauka, maza taisnstūra formas tortīte, ko 4 cilvèkiem pamieloties.
Krèjumu paņēmu 20%, maziet par šķidru, bet gardi tàpat. Neesam treknumu cienītāji. Skàbumiņam cidoniju sīrupu pielēju. Mmm.
Cepu 5 min (augša/apakša+ventilators), sanāca 6 kārtas. Krējums par daudz, pietiktu ar nepilnu litru. Garda gan!
Ar krējuma daudzumu gan jā nedaudz pārspīlēts.