Medū marinēta menca ar kuskusa salātiem

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Esam pieraduši gaļu gatavot dažādās marinādēs un cept uz iesmiem, bet arī ar zivi var darīt to pašu. Medū marinēta menca garšo mazliet saldeni, un pēc cepšanas to klāj plāna karameles kārtiņa. Tādēļ piedevās vajag ko vieglu un svaigu. Kuskusa salāti ar svaigiem dārzeņiem ir labs risinājums.

Sastāvdaļas

  • mencas filejas
  • pāris tējkarotes šķidra medus
  • 1 tējkarote sojas mērces (garšai)
  • sviests cepšanai
  • kuskusa
  • svaiga paprika
  • lobīti cukurzirņi
  • kukurūza

Pagatavošana

  1. Vispirms laikus atsaldē mencas fileju. Liek iepakojumu dziļā traukā ar aukstu ūdeni, trauku liek ledusskapī, lai zivs vienmērīgi atkūst.
  2. Kad zivs fileja atkususi, to sadala vienādos gabalos tā, lai tos pēc tam var uzdurt uz iesma.
  3. Bļodā samaisa medu kopā ar sojas mērci. Sojas mērci lieto maz, jo tā ir sāļa, bet kopā ar medu veidos patīkamu garšas kombināciju. Marinādi gatavo pēc garšas, palielinot vai samazinot kādas sastāvdaļas daudzumu. Zivs gabaliņus iemaisa mērcē un atstāj uz kādu brīdi, lai garšas ievelkas.
  4. Pagatavo kuskusu. Uz 250 ml ūdens ņem 1 glāzi kuskusa graudu. Karstā ūdenī ieber kuskusa graudus, pievieno mazliet olīveļļas un ļauj, lai kuskuss uzbriest. Tikmēr sagriež papriku, notīra zirņus. Pievieno tos un arī kukurūzu kuskusam un samaisa, lai veidojas irdeni salāti. Gataviem salātiem pievieno mazliet olīveļļas, lai tie būtu vēl gardāki.
  5. Tikmēr zivs fileja jau būs gatava cepšanai. Uzmanīgi zivs gabaliņus sadur uz iesmiem.
  6. Pannā uzkarsē sviestu, un zivs iesmus no katras puses apcep zeltaini brūnus. Zivs būs gatava bez ilgas cepšanas. Lai zinātu, cik ilgi jācep iesmiņi, var vienu gabaliņu pirmo izcept atsevišķi, lai zinātu, cik ilgs laiks nepieciešams.
  7. Siltus zivs iesmiņus pasniedz kopā ar kuskusa salātiem.
  8. Ja kārojas maltīti padarīt interesantāku, tad kuskusa salātus kopā ar zivi var pasniegt arī kā kukurūzas tako, liekot tos tako maizītēs.