Matcha biskvīta svaigā siera kūka ar zemenēm

Prasa meistarību
ilgāk par 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

BISKVĪTAM

  • 130 g miltu
  • 10 g Arche bio matcha tējas pulvera
  • 10 g cepamā pulvera
  • 90 g pūdercukura
  • šķipsniņa sāls
  • 65 g margarīna
  • 175 ml Isola bio augu piena
  • 5 g Rapunzel bio vaniļas cukura

 

KRĒMAM

  • 150 g Rapunzel bio Indijas riekstu
  • 130 g cukura vai kļavu sīrupa
  • sula no ½ citrona
  • 600 g svaigu vai atlaidinātu zemeņu
  • 150 ml Isola bio augu piena
  • 2 tējkarotes Arche bio agaragara pulvera

Pagatavošana

  1. Indijas riekstus mērcē ūdenī vismaz 1 stundu pirms gatavošanas.
  2. Gatavo biskvītu. Samaisa izsijātus miltus, pūdercukuru, cepamo pulveri, sāli un matcha Atsevišķi samaisa izkausētu margarīnu ar augu pienu un vaniļas cukuru, un pievieno sausajām sastāvdaļām. Maisa līdz viendabīgai mīklai.
  3. Mīklu klāj ietaukotā 23 cm/dm kūkas formā un cep 180 ºC temperatūrā 20 minūtes. Pēc cepšanas pilnībā atdzesē.
  4. Gatavo krēmu. Blenderī liek izmērcētus Indijas riekstus, sīrupu un citronu sulu. Blendē, līdz masa ir viendabīga un krēmīga. Tad pievieno zemenes un vēlreiz sablendē.
  5. Katliņā liek karsēties augu pienu ar agaragara pulveri. Nepārtraukti maisot, uzvāra un turpina vārīt 1 minūti, tad pievieno pāris ēdamkarotes riekstu un zemeņu masu, samaisa, visu pievieno atlikušajai zemeņu masai blenderī un sablendē.
  6. Biskvītam pa virsu lej zemeņu un riekstu krēmu. Liek ledusskapī vismaz uz 2 stundām atdzesēties.