Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Maskarpones neceptā siera kūka ar ķiršu želeju
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
10 personām
Sastāvdaļas
PAMATNEI
80 g sviesta
160 g cepumu
KŪKAI
15 g želatīna
3 ēdamkarotes ūdens
500 g maskarpones siera
50 g cukura
100 g baltās šokolādes
150 g saldā krējuma
Dr. Oetker ķiršu želeja
500 g ūdens
Pagatavošana
24 cm/dm cepamo formu noklāj ar cepamo papīru.
Mazā trauciņā lej 3 ēdamkarotes ūdens un iemaisa želatīnu. Ļauj tam uzbriest pāris minūtes.
Tikmēr sasmalcina cepumus un pievieno tiem izkausētu sviestu. Samaisa un ber sagatavotajā formā. Izlīdzina un rūpīgi nopresē. Formu liek ledusskapī.
Katliņā kasta ūdens peldē liek bļodiņu ar želatīnu un izkausē to. Pēc želatīna izkausē arī balto šokolādi.
Bļodā samaisa maskarpones sieru ar cukuru. Pievieno želatīnu un balto šokolādi un iemaisa, beigās pievieno saldo krējumu. Visu puto, līdz krēms sāk noturēt formu.
Masu lej pa virsu cepumiem un izlīdzina, padauzot formu mazliet pa galdu. Kūku liek ledusskapī vai saldētavā uz 30 minūtēm.
Pagatavo želeju. Katliņā uzvāra ūdeni un tajā ieber želejas pulveri. Rūpīgi to iemaisa, līdz pazuduši visi kunkuļi. Želeju atdzesē un pārlej pāri sacietējušajai kūkai. Dekorē ar ogām.
Komentāri: