Rudenī tā vien kārojas sevi palutināt ar gardu un sierīgu lazanju. Izmēģini Māras lazanjas recepti! #piegalda
Sastāvdaļas
Gaļas mērcei:
3 daiviņas ķiploku
2 sīpoli
3 burkāni
eļļa
500 g maltas liellopu gaļas
sāls
malti melnie pipari
1 ēdamkarote kaltēta bazilika
1 tējkarote citronpiparu
2 bundžas tomātu savā sulā
3 ēdamkarotes tomātu pastas
Bešamela mērcei:
40 g sviesta
3 ēdamkarotes miltu
500 ml – 1 l piena
sāls
malti melnie pipari
500 g siera
1 iepakojums lazanjas plākšņu
2 svaigi tomāti
svaigs baziliks
Pagatavošana
Ķiplokus un sīpolus smalki sakapā. Burkānus nomizo un sarīvē.
Pannā uz vidējas uguns uzkarsē olīveļļu, apcep sīpolus kopā ar ķiplokiem, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi un smaržīgi.
Pievieno rīvētos burkānus, visu sautē pāris minūtes, tad pievieno malto liellopu gaļu un visu karsē uz vidējas uguns vēl 5 minūtes, līdz gaļa apcepusies.
Masu sasāla un sapiparo. Pievieno garšvielas, tomātus, tomātu pastu, visu apmaisa un ļauj tam sautēties uz vidējas uguns aptuveni 20 minūtes.
Pagatavo bešamela mērci. Katliņā uz mazas uguns izkausē sviestu, pamazām pievieno miltus, nepārtraukti maisot, lai tie gluži kā sacepas un kļūst zeltaini brūni.
Pamazām pievieno pienu, visu masu nedaudz sašķidrinot un nepārtraukti maisot, līdz tā iegūst majonēzes konsistenci. Mērci nevāra, bet tikai karsē. Mērcei pēc garšas pievieno sāli, piparus, pēc izvēles arī muskatriekstu.
Cepamajā traukā kārto gaļas masu, pa virsu liek lazanjas plāksnes, bagātīgi pārber ar rīvētu sieru un pāri lej daļu bešamela mērces, ko izlīdzina virs siera. Turpina būvēt lazanju, līdz visas sastāvdaļas cauri. Pēdējā kārtā liek sieru un bešamela mērci.
Ja mērce par “īsu” un izskatās, ka tā pietiekami nenoklāj siera kārtu, cepamajā traukā lej nedaudz piena. Dekorē ar šķēlēs sagrieztiem svaigiem tomātiem.
Cep līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī aptuveni 35–40 minūtes. Dekorē ar svaiga bazilika lapiņām.
Komentāri: