Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Mango un jogurta deserts
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
500 ml grieķu jogurta
2 ēdamkarotes cukura
10 g želatīna + 2 ēdamkarotes ūdens
1 ēdamkarote vaniļas ekstrakta
mango biezenis
200 g mango
30 g cukura
sula no ½ citrona
5 g želatīna + 1 ēdamkarote vēsa ūdens
Pagatavošana
Mango sagriež gabaliņos un savāra katlā kopā ar cukuru un citronu sulu. Pēc vārīšanas sablendē. Kamēr biezenis vārās, uzbriedina želatīnu. Kad želatīns uzbriedis, izkausē to karsta ūdens peldē un pievieno pusi biezeņa. Atdzesē.
Otrai pusei biezeņa pievieno gabaliņos sagrieztu pusi mango un samaisa.
Pagatavo jogurta daļu. Nelielā trauciņā uzbriedina želatīnu ar ūdeni un izkausē virs karsta ūdens tvaikiem. Jogurtam pievieno cukuru un vaniļas ekstraktu un samaisa. Beigās pielej želatīnu. Gatavo masu līdz pusei lej trauciņos, ko liek saldētavā uz 20 minūtēm.
Pēc tam pa virsu lej mango biezeni ar želatīnu un atkal liek saldētavā uz brītiņu, līdz viss sacietē.
Pirmspēdējo kārtu lej atlikušo jogurta daļu. Pirms pasniegšanas dekorē ar mango gabaliņiem biezenī.
Komentāri: