Mango un jogurta deserts

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 500 ml grieķu jogurta
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 10 g želatīna + 2 ēdamkarotes ūdens
  • 1 ēdamkarote vaniļas ekstrakta
  • mango biezenis
  • 200 g mango
  • 30 g cukura
  • sula no ½ citrona
  • 5 g želatīna + 1 ēdamkarote vēsa ūdens

Pagatavošana

  1. Mango sagriež gabaliņos un savāra katlā kopā ar cukuru un citronu sulu. Pēc vārīšanas sablendē. Kamēr biezenis vārās, uzbriedina želatīnu. Kad želatīns uzbriedis, izkausē to karsta ūdens peldē un pievieno pusi biezeņa. Atdzesē.
  2. Otrai pusei biezeņa pievieno gabaliņos sagrieztu pusi mango un samaisa.
  3. Pagatavo jogurta daļu. Nelielā trauciņā uzbriedina želatīnu ar ūdeni un izkausē virs karsta ūdens tvaikiem. Jogurtam pievieno cukuru un vaniļas ekstraktu un samaisa. Beigās pielej želatīnu. Gatavo masu līdz pusei lej trauciņos, ko liek saldētavā uz 20 minūtēm.
  4. Pēc tam pa virsu lej mango biezeni ar želatīnu un atkal liek saldētavā uz brītiņu, līdz viss sacietē.
  5. Pirmspēdējo kārtu lej atlikušo jogurta daļu. Pirms pasniegšanas dekorē ar mango gabaliņiem biezenī.