Mandeļu sviesta braunijs

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
8 personām

Sastāvdaļas

100 g mandeļu sviesta

150 g sviesta

200 g tumšās šokolādes, 60 %

70 g mandeļu miltu

5 g cepamā pulvera

šķipsniņa jūras sāls

80 g kakao pulvera 

4 olas

200 g cukura

 

mandeļu sviests vai šokolādes ganašs pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Ūdens peldē izkausē sviestu kopā ar šokolādi.
  2. Bļodā samaisa olas kopā ar cukuru un mandeļu sviestu.
  3. Kad šokolāde izkususi, pievieno olu masu un kārtīgi izmaisa.
  4. Atsevišķā bļodā samaisa mandeļu miltus, cepamo pulveri, sāli un kakao. 
  5. Visas sausās sastāvdaļas pievieno šokolādes masai, kārtīgi izmaisa.
  6. Liek 20 x 27 cm lielā cepamajā traukā un cep līdz 170 ℃ temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 30 minūtes.
  7. Brauniju ieteicams pilnībā atdzesēt, lai tas noturētu stingru formu. Pasniedz ar pārlietu mandeļu sviestu vai šokolādes ganašu.