fbpx

Macaroni and Cheese

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 250 g radziņu pastas
  • 4 ēdamkarotes sviesta
  • 4 ēdamkarotes miltu
  • 500 g piena
  • 300 g rīvēta Čedaras siera
  • 1 ēdamkarote franču sinepju
  • ½ tējkarotes sāls
  • ½ tējkarotes svaigi maltu melno piparu

Pagatavošana

  1. Sālsūdenī novāra pastu līdz al dente jeb kamēr vidus vēl nedaudz ciets, tātad – ja vārīšanas laiks ir 10 minūtes, al dente būs 8 minūtes. Novārīto pastu kārto ietaukotā cepamajā traukā.
  2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai.
  3. Katlā uz vidējas uguns izkausē sviestu, pievieno miltus un nepārtraukti maisa, līdz masa ir viendabīga. Sviesta un miltu maisījumā lej pienu un ar koka karoti maisa. Karsē aptuveni 3 minūtes, līdz masa sabiezējusi. Pievieno rīvēto Čedaras sieru un maisa, līdz siers izkusis, tad iemaisa franču sinepes. Pievieno sāli un piparus. Siera mērci lej pāri vārītajiem makaroniem, visu apmaisa, lai makaroni pilnībā aplīp ar siera mērci.
  4. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 20–30 minūtes jeb līdz virspuse kļūst kraukšķīga. Ēd karstu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: