Lipīgā vista apelsīnu un medus mērcē

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • vārītas nūdeles 2 personām
  • lociņi pārkaisīšanai
  • 1 tējkarote sezama sēklu pārkaisīšanai

VISTAI

  • 400 g atkaulotu vistas šķiņķu
  • šķipsniņa sāls
  • 4–5 ēdamkarotes kukurūzas cietes
  • 2 olas
  • 4–5 ēdamkarotes miltu
  • 3 ēdamkarotes sezama eļļas

MĒRCEI

  • 1 ēdamkarote sezama eļļas
  • īkšķa lieluma ingvera sakne
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 50 ml sojas mērces
  • 2 tējkarotes medus
  • sula no 2 apelsīniem

Pagatavošana

  1. Vistas šķiņķus sagriež strēmelītēs vai 2 cm lielos gabaliņos un apsāla. Sagrieztos gabaliņus apvārta kukurūzas cietē, sakultā olā un tad miltos.
  2. Nopanētos gabaliņus cep sakarsētā eļļā no visām pusēm aptuveni 4 minūtes, līdz tie ir viegli zeltaini.
  3. Gatavos saceptos gabaliņus uzmanīgi izņem no pannas un liek uz salvetēm, lai tās uzsūktu liekās taukvielas.
  4. Pagatavo mērci. Ingveru nomizo un sarīvē uz smalkās rīves. Ķiploku sasmalcina. Voka pannā uzkarsē nedaudz sezama eļļas un apcep tajā ingveru un ķiplokus. Pannā pievieno apelsīnu sulu, medu un sojas mērci, un ļauj visam uzburbuļot.
  5. Mērcē iemaisa vistas gabaliņus. Pasniedz karstu kopā ar nūdelēm, pirms ēšanas pārkaisot ar sasmalcinātiem lociņiem un sezama sēklām.

Komentāri: