Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Lipīgā vista apelsīnu un medus mērcē
Viegla
līdz 30 min
2 personām
Sastāvdaļas
vārītas nūdeles 2 personām
lociņi pārkaisīšanai
1 tējkarote sezama sēklu pārkaisīšanai
VISTAI
400 g atkaulotu vistas šķiņķu
šķipsniņa sāls
4–5 ēdamkarotes kukurūzas cietes
2 olas
4–5 ēdamkarotes miltu
3 ēdamkarotes sezama eļļas
MĒRCEI
1 ēdamkarote sezama eļļas
īkšķa lieluma ingvera sakne
2 daiviņas ķiploku
50 ml sojas mērces
2 tējkarotes medus
sula no 2 apelsīniem
Pagatavošana
Vistas šķiņķus sagriež strēmelītēs vai 2 cm lielos gabaliņos un apsāla. Sagrieztos gabaliņus apvārta kukurūzas cietē, sakultā olā un tad miltos.
Nopanētos gabaliņus cep sakarsētā eļļā no visām pusēm aptuveni 4 minūtes, līdz tie ir viegli zeltaini.
Gatavos saceptos gabaliņus uzmanīgi izņem no pannas un liek uz salvetēm, lai tās uzsūktu liekās taukvielas.
Pagatavo mērci. Ingveru nomizo un sarīvē uz smalkās rīves. Ķiploku sasmalcina. Voka pannā uzkarsē nedaudz sezama eļļas un apcep tajā ingveru un ķiplokus. Pannā pievieno apelsīnu sulu, medu un sojas mērci, un ļauj visam uzburbuļot.
Mērcē iemaisa vistas gabaliņus. Pasniedz karstu kopā ar nūdelēm, pirms ēšanas pārkaisot ar sasmalcinātiem lociņiem un sezama sēklām.
Komentāri: